Blog Gouverneur december 2022

Blog Gouverneur december 2022

Christ van Oevelen enige kandidaat voor Functie Gouverneur Elect 2022-2023

Beste Kiwanis vrienden,

We hebben een kandidaat Gouverneur-elect

Op de oproep tot kandidaatstelling voor Gouverneur-elect zijn geen reacties ontvangen. Dat betekent dat we slechts één kandidaat hebben die zich zal presenteren op de AV op 28 januari 2023. Het is Christ van Oevelen, president van Kiwanis club Wouw Zoomvliet (West Brabant). Met Christ (47 jaar) komt er verjonging in het bestuur! Heel hartelijk gefeliciteerd met je kandidaatstelling; met jouw komst zal de ingezette moderniserings- en verjongingsslag een impuls krijgen.

                /imagecache/lg/uploads/2022/11/christ-van-oevelen.jpg

Young Kiwanis Summit

Kiwanis Europa organiseert jaarlijks een 2-daagse workshop voor jonge Kiwanis leden (<40 jaar). Daar ontmoeten een 30-tal leden uit diverse districten elkaar om van elkaar te leren en verbindingen te creëren voor de toekomst. Vorig jaar was Maureen de Koning in Lissabon; ze kwam vol energie terug. Dit bestuursjaar is de Summit in Rome op 20-22 april. Kosten zijn grotendeels voor Kiwanis Europa. Aanmelden kan via deze link: https://academy.kiwanis.eu/events/european-young-kiwanis-summit-2023 

/imagecache/lg/uploads/2022/11/rome-youth.jpg

Gesprek met KC Rotterdam

Naar aanleiding van een ingezonden brief vanuit de Kiwanis club Rotterdam aan het Dagelijks Bestuur, aangaande de doelstelling van de Commissie Anders besturen, heeft er een gesprek plaatsgevonden. Daarbij waren de LG van de divisie en twee leden van de commissie aanwezig. De brief is beschikbaar via deze link. De doelstellingen van de Commissie zijn niet strijdig met de brief. Integendeel, bouwend op de sterktes van clubs zijn we opzoek naar de wijze waarop clubs op een andere wijze kunnen samenwerken waardoor wij gebruik kunnen maken van elkaars kracht, kennis en ervaring.

Hulp aan de Oekraïne

Begin dit jaar werd er een oproep gedaan om Kiwanis clubs in Slovakia en Roemenië te ondersteunen om hulp te verlenen aan vluchtelingen uit de Oekraïne. Diverse clubs hebben initiatieven ontplooid om goederen te leveren. In totaal werd er vanuit Kiwanis clubs in Nederland €50.462 gedoneerd aan Kiwanis Children Fund in Luxemburg. Alle Kiwanis in Europa samen hebben €1.131.952 bijeengebracht. Daarvan is tot op heden €553.045 uitgegeven. Met de aankomende winter zal de behoefte aan hulp snel toenemen en gaat het resterende bedrag besteed worden.

                                 /imagecache/lg/uploads/2022/03/oekraine-3.jpg

Clubbezoek KC ‘s Hertogenbosch

Beste Piet, dank voor jouw aanwezigheid in ons mondige clubje. Was fijn je erbij te hebben en je verhaal te horen. Je verhaal heeft mij maar ook andere leden aan het denken gezet…. 

Olaf, Maaike en ik gaan met kinderlintje aan de slag. Lokaal plannetje maken en dat dan delen met jou zodat wellicht andere clubs ook enthousiast worden! En dat is volgens mij de essentie van anders: de pyramide draaien….. 

Kiwanis en andere serviceclubs worden door nieuwe generatie leden niet gekozen om hun naam en status zoals vroeger, maar om wat ze doen aan impact en om de sociale meerwaarde van de mensen die je er treft. De behoefte aan landelijke bestuur is niet meer een corporate die richting geeft aan clubs maar meer faciliterend om verbinding te faciliteren en verduurzamen…. En inspireren…. Hoe je duurzaam impact en bestaansrecht kan creëren in lokale setting…. 

Machteld Bongenaar, president KC ‘s Hertogenbosch

/imagecache/lg/uploads/2022/11/piet-s-hertogenbosch.jpg

 

De Feestdagen komen eraan

Namens alle medebestuurders van Kiwanis in Nederland wens ik een ieder heel fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling. Door alle turbulentie in de wereld met conflicten, natuurrampen en forse stijgingen van de kosten voor levensonderhoud, zullen er helaas veel mensen eenzaam zijn, gezinnen moeite hebben om voor hun kinderen feestelijke momenten mogelijk te maken. Laten we als Kiwanians de helpende hand toesteken, daar waar mogelijk. Deze weken zijn ook een goed moment om te reflecteren over onze missie: hoe kunnen we meer leden aan ons binden en nieuwe clubs laten ontstaan en zodoende meer doen voor anderen?

                 /imagecache/lg/uploads/2022/11/happy-holidays.jpg

 

Peter Derks

Gouverneur 2020 - 2023

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.