Blog Gouverneur Peter Pietersen juli 2019

Gouverneurs blog juli

Beste Kiwanis-vrienden,

De maand juli is voor velen een vakantiemaand. Zo ook voor Paula en mij; drie weken de tijd hebben voor elkaar en om wat van de wereld te zien.

Bij het schrijven van dit zomerblog sta ik in de startblokken voor de Kiwanis International Conventie in Orlando. Daar zullen we weer veel collega’s ontmoeten, praten en nadenken over Kiwanis en ik zal trots zijn op KC Woerden ’t Groene Hart die als genomineerde club meedoet aan de ‘Signature Project Contest’. Net als vorig jaar de 50-jarige KC Rotterdam.

Overhandiging van de prijzen voor KC Woerden behorende tot de 10 beste projecten van de wereld.

Op 21 en 22 juni heeft het aankomend bestuur de Kenningsmaking 2019-2020 gehouden, onder leiding van Gvr-E Carel Maass. De sfeer was prima, er waren goede discussies en actieve workshops. Plus prachtig weer, lekkere haring en goede gesprekken aan de bar. Carel en het nieuwe team: veel succes het komende jaar!

Zo rond de zomer ga je als Gouverneur op een rij zetten wat er in de eerste negen maanden van het Kiwanis jaar is gebeurd. Wat is geslaagd en wat is deels of niet gelukt. Op dit moment ben ik een verslag aan het opstellen dat zal verschijnen in de congresmap.
Op 31 augustus volgt alweer de laatste Algemeen bestuursvergadering van dit jaar in Zeist. Na de vakantie is de focus vooral gericht op het congres en de transitie naar het nieuwe team. Het is goed dat we op het congres sinds jaren weer een verkiezing hebben met twee kandidaten voor Gvr-E, dat we een nieuwe Strategienota kunnen aanbieden en een nieuw Huishoudelijk Reglement dat aan de huidige tijd en praktijk is aangepast. Zaterdag 14 september wordt ‘Dag van de Ontmoeting’, waar we tijd hebben voor elkaar, we goede gesprekken voeren en mensen bedanken voor hun inzet. Want naast de Algemene Vergadering is het in een fijne sfeer bij elkaar zijn toch de essentie van een jaarlijks congres. Bekijk de nieuwe korte fotopresentatie over het congres.

In mijn blog van juni ben ik ingegaan op het Kids Fun Program op 14 september. Het idee is dat we tijdens ons feestelijk congres ook een feestje willen geven voor ‘kinderen die het wat minder hebben’. Serving the Children of the World.

Ik volsta hier met een herhaling van de oproep om (klein)kinderen mee te nemen (aanmeldformulier) of om een aantal kinderen te sponsoren à € 10. Opgeven graag bij de voorzitter van de congrescommissie: jaappeerenboom@gmail.com.
Loop je warm voor dit idee, kijk dan bij KidsFunProgram en download onderaan het Infoblad met het programma (vanaf 14.45 uur wordt er een leuk muzikaal onderdeel Mr Pbone aan toegevoegd).

Dank jullie wel voor alle inzet in de afgelopen maanden voor het welzijn van kinderen met onze vele, prachtige clubprojecten. Want ja vrienden ….., het gebeurt in de clubs! En ook dank aan het landelijk bestuur, waaronder de LG’s en commissieleden voor het goed laten functioneren van Kiwanis Nederland.
Een fijne en welverdiende vakantie!

Peter Pietersen
Gouverneur Kwanis Nederland 2018-2019

nb: zie voor foto´s Conventie Orlando 2019 het fotoboek: https://www.kiwanis.nl/fotos/41/Conventie-Kiwanis-International-Orlando-2019

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.