Blog Gouverneur september 2023

Blog Gouverneur september 2023

Laatste Blog van onze Gouverneur 2020-2023

 

Beste Kiwanis vrienden,

Algemene Ledenvergadering Kiwanis Internatonal District Nederland

Op 9 september is onze ledenvergadering gepland in het Openluchtmuseum te Arnhem. Op deze AV willen we o.a. de statuutwijzigingen voorleggen die het mogelijk maken om in de toekomst online (of hybride) ledenvergaderingen te organiseren. Daarvoor moet wel 50% van de clubs vertegenwoordigd zijn. Er is nog volop plaats. De AV staat ook open voor partners.  Zij kunnen na de inleiding van Hans Spekman deelnemen aan een rondleiding door het Open Lucht Museum.

Twee keer een charterfeest voor Kiwanis

Op 30 september gaat damesclub Kiwanis club Het Gooi charteren. Een mooie mijlpaal, het is de eerste club sinds 4 jaar geleden de damesclub Belle Flucius in Bergen op Zoom die stap maakte. In november treden de dames van Quota Zeist toe tot de Kiwanis familie, een unicum in Kiwanis-land.

Mijn laatste blog

                     /imagecache/lg/uploads/2023/09/blolg.jpeg

Dit is mijn 36e en laatste blog als Gouverneur. Ik heb in deze drie jaren veel mooie activiteiten mogen beschrijven en aankondigen. Helaas hebben wij in deze periode ook afscheid moeten nemen van een aantal leden die ons zijn ontvallen. Maar daarnaast waren er de diverse fijne ontmoetingen met clubs en de uitreiking van een aantal speldjes met oorkondes aan leden die zich al meer dan 50 jaar voor Kiwanis hebben ingezet. 

Het 3-jarig gouverneurschap zit er bijna op. Een turbulente periode waarin corona grote impact had op onze manier van samenwerken en van samenkomen.                   

                      /imagecache/original/uploads/2023/09/toekomst.png

 

Kiwanis 2.0 dat door mijn voorganger Carel Maass in gang gezet is, begint vorm te krijgen. De aankomende AV zal de laatste zijn in traditionele vorm. Leden kunnen in de toekomst hun stem uitbrengen via de digitale weg. We hebben een prudent uitgavebeleid gevoerd en mede door corona zijn er aanzienlijke reserves opgebouwd. Daarmee kunnen we clubs helpen initiatieven te ontplooien om te investeren in de toekomst van Kiwanis in Nederland. Er waait een frisse wind door Kiwanis Nederland, we gaan het anders doen vanuit het oogpunt: blijven we druk bezig met activiteiten omdat het zo hoort, of focussen we ons op het ontplooien van activiteiten die ons vooruit helpen? 

Het waren leerzame jaren waarin ik ervaren heb dat er zoveel gepassioneerde Kiwanis leden zijn die allemaal zich willen inzetten voor een beter leven voor kinderen. Dat inspireert!  Dank daarvoor!

Piet Derks

Gouverneur Kiwanis Nederland 2020-2023

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.