E 2.000,= sponsoring aan Stichting Leergeld Parkstad

Kiwanis Heerlen heeft met de sponsoractiviteit "Nachtsafari" in januari van dit jaar E 2.000,= opgehaald voor Stichting Leergeld Parkstad. Deze E 2.000,= werd vandaag overhandigd aan het bestuur en de vrijwilligers in de vorm van een heerlijke slagroomtaart met daarop de bekende Kiwanis-cheque.

Jeannette Hommes, voorzitter van Kiwanis Heerlen hield een feestelijke speech over de "Nachtsafari" in de Schinveldse bossen welke georganiseerd is in januari van dit jaar. Bijna 100 personen maakten in groepjes van 3 à 4 personen in een auto een rit van 1 uur.  De chauffeurs van de auto's waren ook jagers in deze bossen, kenden de bossen op hun duimpje en konden als gids dan ook perfect uitleg geven van wat er door de warmtekijker te zien en beleven was aan wilde dieren zoals herten, reeën, wilde zwijnen en konijnen.  Het was deze dag in januari het perfecte weer voor deze Nachtsafari: een zeer heldere lucht, goede stand van maan en koud maar droog! De deelnemers ontvingen wij met heerlijke winterse hapjes. Vervolgens ging men op pad om na afloop nog na te genieten bij het warme haardvuur met een warme kop chocomelk met slagroom. Een bijzondere en interessante activiteit met een mooie opbrengst.

Tiny Beenackers-Oomen, voorzitter van Stichting Leergeld Parkstad (SLP), ontving dan ook de heerlijke taart met open armen. Ze vertelde over de activiteiten van SLP en gaf aan heel blij te zijn met dit sponsorbedrag wat, zeker nu met de Corona, heel goed besteed zal worden aan de kinderen in Parkstad. Onlangs werden 450 kinderen al bevoorraadt met een laptop opdat zij thuis de online-lessen van de school konden volgen.

Met enthousiasme sneedt Tiny de taart aan waar wij allemaal heerlijk van konden genieten in het warme zonnetje in de gemeenschappelijke tuin van het gebouw waar de Stichting zetelt.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.