Eerste Blog Gouverneur Carel Maass oktober 2019

Blog 1 oktober Carel Maass Gouverneur 2019 - 2020

Beste mede Kiwanisleden

Vandaag is mijn eerste werkdag als jullie gouverneur.

Tijdens het congres in Hilversum heb ik Kiwanis’ Nederland vergeleken met ganzen. Die werken zonder meer eendrachtig samen om een doel te bereiken. Een gans in de lucht valt nauwelijks op, maar bij het overvliegen van een hele vlucht ganzen, kijkt iedereen omhoog.

Trouwens niet alleen door het aantal, maar ook vanwege het geluid. Dat geluid heeft een functie, daarmee moedigen ze elkaar aan om door te gaan en geven elkaar aanwijzingen.

Dat zouden wij als leden en clubs binnen de Kiwanis’ organisatie in feite ook moeten doen. Ons zelf in onze regio profileren en gezamenlijk in Nederland.

Het dagelijks bestuur 2019-2020 heeft er zin in om jullie, zowel de leden als de clubs, bij te staan om jullie eigen clubdoelen te verwezenlijken.

De prioriteitenlijst staat uitgebreid in de congresstukken.

Een van de eerste zaken die speelt is het lustrumproject. Jullie kunnen allemaal meestemmen. Niet per club, maar als individueel Kiwanis’ lid. Maaike Roosen en haar team hebben de voorselectie gedaan en nu is het de beurt aan jullie, om te laten zien dat democratie niet alleen een begrip is, maar dat er ook gebruik van moet worden gemaakt. Ik ben heel benieuwd hoeveel leden uiteindelijk mee gaan beslissen welk project het gaat worden. De stemming staat open van 1 tot en met 12 oktober.

Samen met Leo Wielstra (secretaris), Sofia Oudmaijer (penningmeester), Piet Derks (elect gouverneur) en Peter Pietersen (past gouverneur) staan wij klaar om te beginnen. Wij zullen samen met de LG ’s en samen met de commissies proberen Kiwanis een nieuw elan te geven.

Mochten er vragen zijn, opmerkingen, suggesties, kritiek, laat ‘t ons weten. Wij zijn zonder meer bereid om te luisteren en te helpen.

Want alleen samen zijn wij als Kiwanis zichtbaar en in staat om kinderen een stukje op weg te helpen.

Ik wens alle leden en alle nieuwe clubbesturen een supergoed jaar toe

Met Kiwanis groet

Carel Maass, Gouverneur KI DN 2019-2020

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.