In Memoriam Gerard en Corry Schipper

In Memoriam Gerard en Corry Schipper

Wij nemen afscheid van een fijn stel mensen, een bijzonder hecht paar. De moedige en gezamenlijke strijd van Gerard en Corry dwingt diep respect af. Op een zeker moment komt echter het besef dat het gevecht om te leven niet meer valt te winnen. En dan nog kun je de regie in eigen handen houden. Het is bijzonder om letterlijk samen ook het laatste stukje levensweg af te mogen ronden.

Met Gerard heb ik een aantal jaren in het landelijk bestuur van Kiwanis Nederland mogen samenwerken. Eerst als collega luitenant-gouverneur, later in mijn rol als voorzitter. Gerard was een fijne collega die ook onder druk de rust en het overzicht wist te bewaren. En daarmee overwicht afdwong; er werd naar hem geluisterd. Hij kwam met weldoordachte ideeën en oplossingen om Kiwanis vooruit te helpen en was een steunpilaar voor het bestuur. Gerard had een groot hart voor de missie van Kiwanis, binnen de eigen club, de provincie en landelijk.

Met weemoed kijk ik terug op de mooie momenten die we samen hebben mogen meemaken. De plannen die we hebben gemaakt. En op de bezoeken bij hen thuis, waar Corry je steeds een warm welkom gaf. Beiden stonden warm en open midden in het leven met speciale aandacht voor de behoeften van kinderen die het slechter hebben getroffen.

Van harte condoleer ik familie en vrienden met dit dubbele verlies en wens veel sterkte voor de komende tijd. Hopelijk dat jullie kracht vinden uit de mooie herinneringen aan een bijzonder echtpaar.

Peter Pietersen
Past Gouverneur

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.