Kiwanis 1,5 meter mail.

Hoe blijven we verbonden in Coronatijd?

In april 2020 zagen we als leden van de Kiwanisclub Bergen op Zoom, dat de beperkingen door de maatregelen tegen het Corona-virus  grote impact had op onze vriendschap. De commissie In- en Extern kwam daarop met een prachtig initiatief; de 1,5 meter mail werd geïntroduceerd.

Het 1,5 meter mail initiatief hield in dat, beurtelings aan de Kiwanis-vrienden werd gevraagd om, in estafettevorm, per mail, iets te laten weten over hoe het eenieder verging, in werk en/of privé. Een nieuw soort “persoonlijk memo” dus. De vorm of de omvang van de bijdrage werd vrijgelaten.

Tot eind juni kwamen de Kiwanis-leden beurtelings met hun verhalen.  Deze mails gaven inzicht in wat er binnen onze vriendenclub allemaal plaatsvond achter de voordeur. Het waren stuk voor stuk allemaal heel persoonlijke verhalen. De impact op het gewone leven door Corona bleek bij een ieder heel verschillend maar voornamelijk heel groot te zijn; Het persoonlijke leven stond op zijn kop, het thuiswerken eiste veel en zeker in combinatie met jongere kinderen, een aantal clubleden kreeg te maken met zieken of overlijden binnen familie of vriendenkring, bij een aantal ondernemers kelderde de omzet, moesten schoolroosters telkens bijgesteld worden of vroeg de medische zorg in een zorginstelling grote offers van de medewerkers.

Al die verhalen zijn gebundeld tot een mooi boekwerk. Het eerste exemplaar hebben we overhandigd aan een van onze clubleden die, als gevolg van Corona en een langdurige ziekenhuis opname, niets had meegekregen van die hele periode.

/imagecache/original/uploads/2021/05/schermafbeelding-2021-05-16-om-112154.png

Onze bijeenkomsten hebben zo veel mogelijk digitaal laten verlopen, voor de programma-avonden was dat lastiger om daar een goede invulling aan te geven.

Gelukkig hebben we een creatieve programma commissie die toch weer initiatieven wist te bedenken.

Na de 1,5 meter mail is er ook nog een 1,5 meter playlist in Spotify aangemaakt. De lijst is gevuld door de clubleden en geeft een inzicht in hun favoriete muziek. Onder Kiwanis 1.5MMuziek voor een ieder te beluisteren.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.