Kiwanis heeft van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) een verzoek ontvange...

Kiwanis heeft van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) een verzoek ontvangen

KMA is op zoek naar een handen uit de mouwen project

Gouveneur Piet Derks is  benaderd door Victor Kolkman van de KMA met een vraag.

Het peloton van Victor Kolkman, bestaat uit cadetten van de officiers opeleiding in Breda. Men is op zoek naar een activiteit passend in hun programma “maatschappelijke dienstverlening”. In het verleden hadden zij 1 dag per jaar een activiteit. Men zou best meer willen doen. Door corona is het nu helaas niet mogelijk om projecten met een peloton uit te voeren.(cadetten zijn in de leeftijd van 20 tot 29 jaar. Peleton bestaat uit 20 tot 25 personen).

Wellicht zijn er binnen de Kiwanis clubs activiteiten voor doelgroepen die binnen het KMA nog niet bekend zijn en ingepast kunnen worden.

Zo  kwam men als peleton op het idee om een organisatie te gaan vragen of er samen iets op te zetten is. Met dit verzoek kwamen zij bij Kiwanis District Nederland terecht.

Na overleg met de KMA is besloten een oproep te plaatsen in onze nieuwsbrief voor een éénmalig project in 2021. Evaluatie ervan biedt wellicht openingen voor meerdere initiatieven in de toekomst.

In het gesprek is als voorbeeld  genoemd; het rondbrengen van kerstpakketten. Een dergelijk project lijkt perfect binnen hun mogelijkheden te liggen.

Conclusie van dit verzoek is dat een doe-project waarschijnlijk het meest haalbare zal zijn.

Suggesties van Clubs kunnen voor 21 februari a.s. worden ingezonden aan Gouverneur Piet Derks  e-mail: derkspllm@gmail.com  Hij zal deze dan voorleggen aan de peletoncommandat Victor Kolkman.

Fijn dat het KMA dit samen met ons wil gaan doen, Waarbij zij hun maatschappelijk doelstelling kunnen invullen en wij als Kiwanis District Nederland de mogelijkheid krijgen om onze naamsbekendheid te vergroten.

Schroom niet om te reageren.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.