Kiwanis s-Hertogenbosch, Farent en PowerUp073 realiseren samen glansrijke dage...

Kiwanis s-Hertogenbosch, Farent en PowerUp073 realiseren samen glansrijke dagen voor kansarme jongeren!

De “sociale armoede” van afstand houden door het coronavirus heeft ons allemaal geraakt, maar misschien nog wel het meest de groep jongeren tussen 12 en 18 jaar die opgroeit met gebrek aan financiële, sociale en/of emotionele houvast. Precies daarom heeft Kiwanis ’s-Hertogenbosch besloten om deze zomer Bossche jongeren in deze kansarmere omstandigheden een “glansrijke dag” te bezorgen: een dag vol belevenis en zorgeloos genieten. Wat ze gaan doen? Dat bepalen de jongeren zelf. Kiwanis ’s-Hertogenbosch werkt daartoe samen met welzijnsorganisatie Farent en Jongerenwerk PowerUp073.

Meer dan 3000 minderjarigen in ’s-Hertogenbosch groeien op in armoede. Een aanzienlijk deel van deze groep is tussen de 12 en 18 jaar. Een pretparkbezoek, een metamorfose, een sportieve workshop of een gezellig familie-uitje tijdens de zomerperiode is voor hen vaak niet mogelijk, juist nu ze het zo nodig hebben. Juist daarom heeft Kiwanis ’s-Hertogenbosch besloten om, in samenwerking met Farent en PowerUp073, haar eigen programma “een glansrijke dag voor een kansarm kind” deze zomer in het teken Bossche jongeren te laten staan.

Kiwanis ’s-Hertogenbosch schenkt zelf een startbedrag van € 2000, waarmee minstens 20 wensen van jongeren mogelijk gemaakt worden, en levert waar nodig hand- en spandiensten. Farent en PowerUp073 inventariseren de wensen van jongeren uit de doelgroep en maken samen met hen een persoonlijk plan voor een zomerse dag vol belevenis. Als het maar de dag van hun leven wordt!

Kiwanis ’s-Hertogenbosch is nog op zoek naar sponsoren die het programma “Glansrijke dag" willen steunen zodat we nog meer jongeren uit ’s-Hertogenbosch deze zomer kunnen verrassen. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op via onze website, https://shertogenbosch.kiwanis.nl/contact, of via onze social media kanalen.    

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.