Dit was "Spelen op het Wilhelminaveld"

Een terugblik

Zondagmorgen 5 september 2021, het is nog vroeg als de eerste vrachtwagen het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom oprijdt. Tussen de bomen is het gras nog vochtig, maar de onbewolkte lucht geeft al prijs dat het een mooie dag belooft te worden.

In het kielzog van de eerste vrachtwagen volgen meer wagens van Withagen verhuur.

De lading bestaat uit een assortiment aan speeltoestellen. Van een mini-draaimolen tot de enorme opblaasbare Base Jump. Een paar dagen daarvoor was al een groot aantal dranghekken op deze locatie gelost. Deze bedrijvigheid op het verder zo rustige Wilhelminaveld duidt erop dat hier vandaag iets gaat gebeuren. Je ziet dat de eerste hondenbezitters nieuwsgierig de activiteit aanschouwen terwijl ze hun vaste ochtendrondje lopen.

Dan verschijnen ook de eerste Kiwanis vrienden; werkbesprekingen vinden plaats, met spoed wordt er nog een kleine shovel gecharterd (dank firma Van Rijswijk voor de snelle actie!), de tekening van het terrein wordt gedeeld met de aanwezigen en even later worden de eerste speeltoestellen op hun plaats gezet. Uiteraard is ook het springkussen met de mond van Klaassen tandtechniek aanwezig.

In alle rust worden vervolgens de dranghekken rondom het terrein geplaatst, de ervaring dat we dit al voor het 7e jaar doen is goed zichtbaar. Alleen de locatie is nieuw,  in plaats van op de de verharde ondergrond van de Grote Markt staan we nu op een groot grasveld. Waar zet je dan de kraampjes neer, hoeveel komen er te staan en waar zitten de nooduitgangen? Dominique krijgt de ene vraag na de andere, maar het is duidelijk dat hij zich goed heeft voorbereid op dit evenement. Zo weet hij het terrein langzaam maar zeker de vorm te geven zoals ook in de vergunning staat.

Tussendoor is er gelukkig nog een moment om samen koffie te drinken, maar de tijd tikt door en de eerste kinderen uit de buurt hebben al een kijkje genomen. Zij weten het wel; om 12:00 uur gaat de gratis speeltuin open en kunnen zij naar hartelust springen in de BungyJump of een rondje rijden op de mini scooters.

Iets voor 12 uur verschijnen ook de scoutingleden van de Petrus en Paulusgroep die weer met veel enthousiasme komen helpen om suikerspin en limonade te verkopen en bij de speeltoestellen de kinderen te helpen. Wat een geweldige groep is dit!

Net voor 12 uur worden de vlaggen van Kiwanis opgehangen en die van onze sponsors Mano-Amica. Quistor, Confida, Vastgoedbeheer Bergen op Zoom en Rabobank.

/imagecache/lg/uploads/2021/09/img-0238-1.jpg

Dan is het moment daar; de eerste kinderen komen, nadat ze hun handen hebben ontsmet, het terrein op. Spelen op het Wilhelminaveld is open!

Met een stempelkaartje waar alle attracties op vermeld staan op zak gaan ze direct op hun favoriete attractie af. Voor alle leeftijden is er wat te doen.

/imagecache/lg/uploads/2021/09/dsc0930.JPG

De leden van Kiwanisclub Bergen op Zoom lopen met een tevreden blik rond. We hebben het weer gered, de zon schijnt en ondanks de nieuwe locatie hebben we direct veel aanloop. De communicatie over dit evenement heeft de bezoekers weten te bereiken.

Ondanks dat 3,3 miljoen Nederlanders op het puntje van hun stoel zitten om Max Verstappen te zien winnen blijft het in de speeltuin gezellig druk.

/imagecache/lg/uploads/2021/09/dsc0917.JPG

Rond vijf uur hebben zo’n 450 kinderen zich vermaakt in de speeltuin en kan het grote opruimen weer beginnen. Crusio pakt de bijna leeg gegeten ijskraam weer in en met vereende krachten worden door de Scouting, Kiwanis en Withagen verhuur alle attracties weer netjes op de aanhangers en in de vrachtwagens geplaatst. Een hele klus. Tegen tien uur worden de laatste losse papiertjes nog opgeruimd en ziet het Wilhelminaveld er weer netjes maar stil uit.

De passerende hondenbezitter ziet het tevreden aan.

Het blijft een geweldig evenement om te organiseren, zoveel blije gezichten. Hier zie je duidelijk waar we als Kiwanisclub voor staan; midden in de samenleving en gericht op alle kinderen!

Nogmaals dank aan onze sponsors en scouting.

Op naar volgend jaar!

/imagecache/lg/uploads/2021/09/dsc0911.JPG

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.