De Kiwanispop

De Kiwanispop

Kiwanis schenkt poppen aan ziekenhuizen

De Kiwanispop is een pop van ongeveer 40 cm groot in de vorm van een gestileerd kinderfiguur, gemaakt uit katoen gevuld met polyester. De poppen worden gedoneerd aan ziekenhuizen waar kinderen onder behandeling komen.

Pop geeft kinderen goed beeld van behandeling

De Kiwanis poppen worden door de ziekenhuismedewerkers aan de kinderen gegeven tijdens de voorbereiding op de behandeling die deze kinderen moeten ondergaan. De pop wordt gebruikt om een kind uit te leggen wat er met hem/haar gaat gebeuren. De behandeling kan via de pop gemakkelijker uitgelegd worden. 

Angst wegnemen bij kinderen door pop

De hele behandeling kan door de behandelende arts of de medische pedagoog van het ziekenhuis op de blanco pop worden getekend met een (voor gebruik door kinderen toegelaten) stift of potlood. Dat kan iets van de angst wegnemen die bij een kind heerst voor een operatie of andere vorm van behandeling. Daardoor is de kans groter dat een kind de situatie beter begrijpt en de angst deels verdwijnt.

Meer over het Kiwanis Poppenproject op: www.kiwanispop.nl

Promotiemateriaal

Ter promotie van de Kiwanis pop zijn er zowel 3 meter hoge als een 6 meter hoge poppen beschikbaar. Deze pop blaast zichzelf op. De opblaasbare pop is te reserveren via Bert Dannijs - 06 2280 0118 of via info@kiwanispop.nl


Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.