Lezing Chinese Droom

Lezing Chinese Droom

UITNODIGING “De Chinese Droom”

4e KiwiKeynote 5 november ACEC

het verhaal achter de krantenkoppen

Kiwanis Apeldoorn Het Loo wil u graag uitnodigen voor de 4e Kiwi Keynote, een combinatie van een interessante spreker, een uitgebreid buffet en een donatie aan een goed doel.

Na een oosters buffet neemt journalist en Chinakenner Oscar Garschagen ons mee in de toekomstvisie van president en partijleider Xi Jinping. Daarbij schetst hij de rafelranden van deze samenleving: consumentisme, de erfenis van Mao, Hongkong en handelsoorlog. Hij verhaalt hoe de zachtaardige Xi Jinping met harde hand bezig is zijn Chinese droom waar te maken; maar ook hoe deze voor velen een nachtmerrie wordt.

Oscar Garschagen

Tien jaar lang heeft Garschagen dit proces zelf mogen analyseren als scherpe observator met kennis van zaken en een ijzersterke maar ook humorvolle blik.

Garschagen werkte als journalist voor NRC-Handelsblad in China, Israël en Palestina, was hoofdredacteur van Vrij Nederland en het Algemeen Dagblad en correspondent voor De Volkskrant in Amerika, de Europese Unie en Den Haag. Voor zijn Amerika-berichtgeving kreeg hij in 1993 de Anne Vondelingprijs. Dit voorjaar verscheen zijn alom geprezen boek de Chinese droom, waarvan u na de lezing een gesigneerd exemplaar kunt kopen.

Actualiteit en discussie

Deze lezing beperkt zich niet tot dit boek. Garschagen zoemt ook in op de actualiteit. Uw vragen en inzichten daarover stelt hij zeer op prijs. Neem gerust uw partner of vriend(in) mee. Het wordt een boeiende avond met steun aan een hartverwarmend lokaal doel.

Sint voor ieder kind

Ons goede doel is ‘Sint voor ieder kind’. Dit project van Stichting Leergeld streeft ernaar dat sinterklaas - na de landelijke intocht in Apeldoorn - hier geen ‘schoorsteen’ hoeft over te slaan.

Aanvang, aanmelding en locatie

Vanaf 18.15 uur gaan de deuren van het ACEC-gebouw (Roggestraat 44) open en staat een rijk gevuld Chinees buffet gereed. Om 20.00 uur begint de lezing.

Spreken lezing en doel u aan?

Bestel dan tijdig tickets via onze site https://www.kiwanisapeldoornhetloo.nl/

Inclusief buffet, bijdrage en drankje € 35,00 pp zonder buffet € 17,50. We verwachten veel belangstelling.

Hartelijke groet en graag tot ziens op 5 november,

Kiwanis Apeldoorn het Loo

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.