17.000 km reis op de fiets

17.000 km reis op de fiets

Het aftellen is begonnen. Nog ruim 2 maanden en dan is Ben Kroft onderweg. Op 4 april begint hij aan de grootste uitdaging in zijn leven, een fietstocht van ruim 17.000 km van Valkenswaard naar Thailand. Een tocht die voert door 17 verschillend landen, over bergen met een hoogte van ruim 5000 meter.

De definitieve keuze voor de goede doelen is gemaakt. Twee doelen die elkaar mooi aanvullen en waar hij voor 100 % achter staat:
- Het Kiwanis Stop Tetanus Project. Onder deze naam geeft Kiwanis Nederland de komende jaren invulling aan het internationale ELIMINATE project waarin Kiwanis International en UNICEF hun krachten bundelen om een eind te maken aan tetanus bij moeders en pasgeborenen.
- Future Kids Ghana. In deze stichting heeft zijn schoondochter Shirley (Ashley) van der Kroft – Smart Ashley, zelf afkomstig uit Ghana, zich samen met zijn zoon Dorus ten doel gesteld Ghanese kinderen een betere toekomst te geven door beter onderwijs.

De trip zal gaan door Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slovenië, Roemenië, Bulgarije en Turkije. Dit zijn allemaal Kiwanis landen. En bij het eindpunt ook Laos en Thailand. Hoe kunnen wij helpen? Stuur s.v.p. ideeën naar Sjoerd Timmermans . Wij denken uit deze trip enorm veel publiciteit te halen wat de naamsbekendheid van Kiwanis kan vergroten, maar belangrijker is extra geld voor deze projecten.
Kijk ook op de site van Bert; http://bert.kroft.nl Op deze site zie je ook een kaart met daarop de route die hij gaat afleggen. Steden en dorpen die hij zal passeren. Misschien dat jullie iemand kennen in deze dorpen of steden die Bert onderdak willen geven. Laat het s.v.p. ons weten. Hij zal in Laos ook een vestiging van UNICEF bezoeken.

De hele trip duurt meer dan een half jaar en zal door locale pers gevolgd worden en hopelijk ook door de televisie en pers van de landen die hij zal bezoeken. Laten wij met z'n allen proberen zoveel mogelijk uit deze tocht te halen voor zowel Stop Tetanus als voor Bert!

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.