5e Kiwanis Kunstveiling Utrecht brengt Utrechtse topkunst

5e Kiwanis Kunstveiling Utrecht brengt Utrechtse topkunst

Meebieden of prachtige kunstwerken inbrengen … Op zondag 11 november 2012 houdt Kiwanis Club Utrecht voor de vijfde keer een veiling van hedendaagse kunst en antiquiteiten. De eerste kavels worden afgeslagen door Pia Dijkstra, journaliste, presentatrice en lid van de Tweede Kamer voor D66. De inname en taxatie is op zaterdag 6 oktober. Er zijn al veel aanbiedingen voor de komende veiling, onder andere een schilderij van de Utrechtse surrealist Joop Moesman. De opbrengst van de veiling is bestemd voor de Indo-Dutch Foundation, die hiermee in de Indiase deelstaat Maharashtra een schoolopleiding voor straatkinderen mogelijk maakt.


Voor wie is dit interessant?
U kunt naar de veiling komen en meebieden om er iets te kopen. Het is altijd leuk en spannend om te proberen iets voor een goede prijs te bemachtigen. Er zijn kunstwerken die u nooit in een galerie zult zien, omdat ze door particulieren voor de veiling zijn aangeboden. Een andere mogelijkheid is, iets voor de veiling in te brengen. Wij zijn zeer geïnteresseerd in de voorwerpen die voor u hun bijzondere waarde hebben verloren of waar u op bent uitgekeken. Misschien is deze veiling een mooie gelegenheid ze weg te doen en tegelijkertijd een goed doel te dienen. En u houdt er ook nog iets aan over ook, want alleen het opgeld gaat naar het goede doel, de opbrengst zelf is voor u.

Joop Moesman en de Utrechtse fijnschildertraditie
Er is al een particuliere collectie Utrechtse kunstwerken aangeboden voor de Kiwanis Kunstveiling. Deze omvat topstukken van Joop Moesman, Peter van Poppel en Dolf Zwerver. Zij horen alle drie tot de Utrechtse fijnschildertraditie, waarvan Pyke Koch en Joop Moesman de vroegste vertegenwoordigers zijn. Van de belangrijkste surrealist die Nederland ooit gekend heeft, Joop Moesman, wordt op de veiling het schilderij ‘Het Gebit’ aangeboden. Het toont een onheilspellend uitzicht vanaf een vensterbank op het Neude richting Oudegracht. Utrecht was in de jaren twintig en dertig het centrum van het Nederlandse surrealisme. Dit schilderij dateert van 1931.

Taxatie en inname voor de veiling
U kunt op zaterdag 6 oktober 2012 uw stukken voor de veiling aanbieden. U kunt allerlei objecten aanbieden: porselein, aardewerk, koper, tin en brons, sieraden, goud en zilver, glas en kristal, klokken en verzamelobjecten. En natuurlijk ook oude en hedendaagse kunst, schilderijen, tekeningen en grafiek. Aan de inbreng zijn enkele voorwaarden verbonden. Een van die voorwaarden is de kwaliteit.

De ingebrachte stukken worden beoordeeld door deskundige taxateurs, te weten Mark Haasnoot (o.a. bekend van ‘De Utrechtse Schatkamer’), Harry Korst (veilinghouder), Anne Breemer (expert hedendaagse kunst), André Jas (voormalig galeriehouder) en Joep Haffmans (antiquair). Stukken die zij onder de € 50 waarderen worden niet ingenomen, stukken moeten bovendien draagbaar zijn, dus geen meubels of andere grote voorwerpen.

De inname van de stukken vindt plaats op 6 oktober 2012 in restaurant Het Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15 in Utrecht, van 11.00 - 16.00 uur. Uw kunst of antiek wordt dan getaxeerd, gecatalogiseerd en tot de veiling beveiligd en verzekerd opgeslagen. Op het ontvangstbewijs kunt u een afspraak laten vastleggen over de minimale veilingopbrengst. Voor minder dan dit bedrag wordt uw kavel dan niet verkocht.

  • Taxatie en inname: Op zaterdag 6 oktober kunnen van 11.00 - 16.00 uur stukken worden ingebracht voor de veiling. (Geen grote, zware voorwerpen zoals meubelstukken).

  • Kijkdagen: Op zaterdag 10 november is er kijkdag van 12.00 - 17.00 uur. Ook op de dag van de veiling zelf, zondag 11 november, is er van 10.30 - 12.00 uur nog gelegenheid de te veilen stukken te bekijken.

  • Veiling: De Kunstveiling vindt plaats op zondagmiddag11 november 2010 om 13.30 uur. Veilingmeester is Michiel van Hees.

  • Locatie: Inname & taxatie, kijkdag en kunstveiling zijn alle in Restaurant Het Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15, Utrecht.

Kiwanis en Utrecht
Het motto van Kiwanis is: Serving the children of the world. Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, verenigd in serviceclubs, die zich inzet voor kinderen. Het aantal leden jong en oud is wereldwijd 600.000. Kiwanis Club Utrecht is een van de oudste in Nederland en heeft momenteel 30 leden. Een ander project van de club richt zich via de Vrede van Utrecht op het verbinden van kinderen aan de stad en regio Utrecht. Projecten die daarvoor gestart zijn, zijn een kinderboek over de Vrede van Utrecht dat tijdens de Kinderboekenweek 2012 verschijnt en de weekendopenstelling van Het Utrechts Archief voor kinderen en hun ouders.

Meer informatie over deze 5e Kiwanis Kunstveiling Utrecht vindt u op: www.kiwaniskunstveiling.nl.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.