Beleef je een fijne en welkome vakantie?

Beleef je een fijne en welkome vakantie?

Een filosoferende voorzitter Jubileum commissie

 

Het is mogelijk wat confronterend, zo’n vraag. En wat brutaal ook, zomaar tutoyeren in een titel. Het is een vraag die ik mezelf heb gesteld toen ik in juni van een vakantie kon genieten.

Een welverdiende vakantie, vond ik! Ik heb immers hard gewerkt de afgelopen maanden. Zelfs wintersport ging vanwege corona niet door en andere uitjes zijn er ook nauwelijks geweest. We gaan jaarlijks met het gezin van mijn vriend; schoonouders, schoonzus en zwager en neefje en nichtje een week lekker weg in eigen land. Ging ook een streep door.

Dus o, wat had ik het nodig om een paar weken weg te zijn en wat had ik het verdiend.

Nee. Dan de kinderen die in aanmerking komen voor een Heppie vakantie of weekend.

Je moet ervoor waken dat je nog wel kunt genieten wanneer je je de zorg van anderen aantrekt. Mijn insteek daarin en specifiek in deze situatie is dat ik vooral probeer te genieten van de vakantie en van de vrije dagen. Dat ik de dagen kan gebruiken om weer flink op te laden. En dat ik niet vergeet dat er kinderen zijn die het veel harder nodig hebben dan ik. Relativeren en in perspectief zetten.

Gelukkig is Stichting Het Vergeten Kind er ook nog en gelukkig heeft Kiwanis Nederland Het Vergeten Kind omarmd als lustrumproject. We kunnen er met elkaar dus voor zorgen dat er meer kinderen van een werkelijk welverdiende en nodige vakantie kunnen genieten.

Vandaar een korte herhaalde oproep:

Heppie Box

Een van de projecten van Het Vergeten Kind is de Heppie Box, waarmee de kinderen een beleving van een Heppie vakantie thuis kunnen krijgen. Het Vergeten Kind zoekt contact met gemeenten om de boxen bij de kinderen te krijgen. Heb je contacten met een wethouder jeugdzorg of sociaal domein in jouw gemeente en wil je kinderen een lichtpuntje bezorgen? Neem dan even contact op met de Lustrumcommissie via jubelcommissie@kiwanis.nl 

En wil je meer informatie over het lustrumproject, ga dan naar het hoofdstuk op de website (https://kiwanis.nl/projecten/het-vergeten-kind). Heb je andere vragen? Stuur dan een bericht aan jubelcommissie@kiwanis.nl .

Een hele fijne en waardevolle vakantie gewenst namens de lustrumcommissie,

Maaike Roosen

                    /imagecache/lg/uploads/2021/08/heppie-box.jpg

 

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.