Bernardusschool heeft dringend hulp nodig

Bernardusschool heeft dringend hulp nodig

De Haagse Bernardusschool is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen met een verstandelijke beperking. De school geeft onderwijs aan kinderen van vier tot twintig jaar en kent een afdeling voor Speciaal Onderwijs (SO) en een afdeling voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). De Bernardusschool heeft dringend hulp nodig.

De leerlingen van het SO bivakkeren in een oud, somber gebouw dat niet meer voldoet aan de huidige eisen. Zo moeten de verschoon- , toilet- en douchefaciliteiten dringend worden aangepast evenals de leslokalen. Voor de komende jaren is de subsidiekraan echter dichtgedraaid en wordt er flink bezuinigd op het speciaal onderwijs.

Om de Bernardusschool te helpen toch de noodzakelijke aanpassingen te kunnen laten uitvoeren is Kiwanis Haaglanden een project gestart. Kiwanis Haaglanden heeft een aantal sponsors bereid gevonden bij te dragen, maar dat is niet genoeg. Fundraising acties zijn nodig om de verbouwingen en benodigde materialen te bekostigen .

Naast acties om geld in te zamelen, zijn er ook zogeheten doe-acties. Zo zijn de leden van Kiwanis Haaglanden vandaag begonnen met het opknappen van het schoolplein. Kiwanis zal verder zich op kerstmarkten presenteren met producten waarvan de opbrengst naar de Bernardusschool gaat.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.