Blog Gouverneur Carel Maass juni 2020

Blog Gouverneur Carel Maass juni 2020

Want alleen samen zijn wij Kiwanis

Start van een nieuw Kiwanis-tijdperk?

Het zal wel rustig zijn binnen Kiwanis in het Corona-tijdperk! Dit hoor ik regelmatig, maar het is niet zo. Ieder dag wordt er veel werk verzet om Kiwanis in Nederland toekomstbestendig te maken.

Eerst moesten er veel zaken worden afgezegd, met zo min mogelijk financiële schade voor Kiwanis Nederland. Vervolgens hebben we de digitalisering van Kiwanis Nederland in een nog hogere versnelling gezet. Wat dit betreft loopt Nederland zeker binnen Europa echt voorop.

Wat hebben wij gedaan:

·        Begin mei is de nieuwe website online gegaan en vervolgens enkele weken daarna ook de sites van de aangesloten Kiwanis-clubs.  Het ziet er mooi uit en werkt goed.  Dank aan de commissie PR en communicatie die dit samen bereikt hebben.  Hopelijk vullen alle clubs hun nieuwe site ook snel aan.

·        Rondom de Pinksterdagen valt het Kiwanis Magazine bij de leden op de mat. Dit magazine is ietwat verlaat uitgekomen, omdat in de eerste versie veel inmiddels achterhaald nieuws stond.

·        We zijn druk bezig met de voorbereiding van het eerste digitale Kiwanis Nederland congres. Via de mail krijgen alle leden de “statutair verplichte” stukken toegestuurd.  Bespreek ze binnen jullie club, bepaal een standpunt in juni, want begin juli is de stemming er al, met in grote lijnen 3 stemmen per club.

·        De plannen voor de volgende 2 jaren zijn gemaakt, lees ze goed door, vraag het bestuur als er iets niet duidelijk is, wij doen het samen.

·        Iedere 1e zondag van de maand is er een Kiwanis Internetcafé. Alle leden kunnen (via Zoom) meedoen. Er zijn altijd ook bestuursleden aanwezig. Praat met ons, doe suggesties, geen taboes.

·        Tijdens de bestuursvergadering van begin mei kwam er een noodkreet vanuit onze Curaçaose en Arubaanse mede Kiwanis-clubs.  De nood op beide eilanden is groot. Het aantal mensen die honger hebben neemt hand over hand toe.  Oorzaak: vooral het wegvallen van laagbetaalde baantjes in de toeristenindustrie.  Alle bestuursleden hebben onmiddellijk gezegd: hier moeten wij wat aan doen.  Na overleg met onze mede Koninkrijk der Nederlanden clubs, hebben wij besloten dat directe hulp nodig is.  Wij steunen op beide eilanden de voedselbanken, met de nadruk op kinderen en hun ouders.

Kiwanis Nederland, het Kiwanis Nederland fonds, veel clubs, hebben gelijk geld overgemaakt.  De tussenstand op dit moment is ongeveer 18000 euro.  Veel clubs moeten nog reageren, we zijn nog bezig met KCF, met speciale Nederlandse kinderfondsen en er gaat een Facebook- campagne van start.  Wij brengen jullie op de hoogte als die echt van start kan gaan, deel dan de link met betaalmogelijkheid, zoveel mogelijk onder jullie vrienden en vriendinnen. 

De Kiwanis Koninkrijk Aktie is een unieke samenwerking van heel Kiwanis!

                    /imagecache/lg/uploads/2020/06/voedselbank-koninkrijk.jpg

           Want alleen samen zijn wij Kiwanis.

 

Maandag 8 juni heeft mijn club Kiwanis Geleen na 3 maanden weer een fysieke TERRAS-vergadering. Natuurlijk met inachtneming van de RIVM-regels.

Ook mijn eigen club Geleen heeft heel wat Corona-teleurstellingen voor haar kiezen gekregen, fundraising-feesten gecanceld, busreis met 60 ouderen mensen die bijna nooit buiten komen, durven wij niet aan, het congres gecanceld. Aan de andere kant kleinere fundspending-projecten in de eigen regio gaan door.  Bijvoorbeeld honderde verse pannenkoeken per week via de voedselbank.

Wij zetten op 8 juni vol enthousiasme de eerste stappen om Kiwanis Geleen -2020 uit te vinden.

Dit zal ongetwijfeld voor veel clubs gelden.

Met Kiwanis groet

Carel Maass
Gouverneur KI DN  2019-2020

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.