Blog Gouverneur november 2017

Blog Gouverneur november 2017

Wat heb je nodig om gelukkig te zijn?

Wat een zware vraag op een kille dinsdagmiddag, terwijl je bezig bent met een blog voor Kiwanis. En toch heb ik me deze vraag de afgelopen weken veel gesteld. Ik zie en zag mensen zoveel tijd besteden aan en met Kiwanis. Ik hoor zoveel vrolijke verhalen. Zoveel positieve ervaringen. Wat is dat toch waarom iedereen zich zo blijft inzetten? Of het nu onze club ‘de Rooyse Ladies’ is die zeer veel tijd stopt in het organiseren van ‘Kunstig genieten, ”een middag met wijn en kunst voor het goede doel. Of Michel Oldenburg die al weken bezig is met Kiwanis en het JCI wereldcongres. Of Ap die mij er weer aan herinnert dat ik een blog moet schrijven. En zo zou ik nog meer voorbeelden kunnen noemen. Veel tijd en energie gaat zitten in het actief zijn voor Kiwanis.

Natuurlijk hebben we een prachtig doel. Dat staat buiten kijf. Werken voor Kinderen. Maar die kinderen zijn niet altijd bij onze activiteiten betrokken. Het gaat dus om meer. Ik kwam in een boek van Willem Verhoeven (geen familie) het volgende tegen, op de vraag, “wat heb je nodig om gelukkig te zijn? “ “We kunnen alleen maar genieten en persoonlijk groeien van werk dat ons voldoening schenkt”. Ik ben zo vrij dat te vertalen naar: ‘We kunnen vooral dus genieten en persoonlijk groeien van Kiwanis dat ons voldoening schenkt’. En hoe gebeurt dat? Voor vervulling van een goed gevoel, heb je een goed doel nodig; Je moet een taak volbrengen en het liefst met een uitdaging. Net iets buiten je comfortzone; Samen handel je met een intense doch moeiteloze betrokkenheid; Door goede samenwerking en synergie ontstaat er een stimulans; Persoonlijke vaardigheden krijgen kans te ontwikkelen en worden gestimuleerd

Wat ik er nog graag aan toe zou willen voegen. Gezelligheid, eten en een lekker glas wijn of bier en leuke mensen . Ja, dan kom ik in de Flow en word ik heel gelukkig van Kiwanis.

Det Verhoeven.
Gouverneur 2017-2018

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.