Gezellige middag voor het Heereveldje

Gezellige middag voor het Heereveldje

Kiwanis steken handen uit de mouwen.

Afgelopen zaterdag was de recreatiezaal van verzorgingshuis ’t Heereveldje omgetoverd in een sfeervolle partyzaal tijdens welke de bewoners werden getrakteerd op een oergezellige middag.

In het kader van de nationale doedag van de Kiwanis Nederland had de serviceclub Kiwanis Kerkrade/Landgraaf het plan opgevat om in samenwerking met een verzorgingstehuis een gezellige middag te organiseren voor bewoners van dat tehuis. Door bemiddeling van oud directeur en Kiwanilid Frans Smeets werd voor het Heereveldje gekozen. Volgens afspraak heeft het Heereveldje voor het orkest gezorgd en de Kiwanis voor koffie, drank, vla en mankracht voor de bediening.

Vanaf 14.00 uur waren de ouderen welkom. Liefst vijftien vrijwilligers van Kiwanis Kerkrade/Landgraaf hebben de bewoners tijdens de middag voorzien van koffie, thee en vlaai (al dan niet met slagroom). Hierna kreeg iedereen nog frisdrank of een pilsje aangeboden. En tot slot mocht men genieten van een heerlijk glaasje advocaat.
Onder de gezellige klanken van een trio accordeons zat de stemming er al snel in. Zeker bij liedjes als “schön ist die Jugendzeit” en “Kennst du die Perle Tirols?” ging het dak eraf! De propvolle zaal genoot volop van de muzikale klanken en van de goede verzorging. En met het “schunkelen” en het lopen van de polonaise EN – natuurlijk ook na de advocaatjes - verscheen al snel her en der een blosje op de wangen.

De bewoners waren zeer dankbaar voor het gebodene en vonden het ook fantastisch dat zij de beurs niet hoefden te trekken.
Al met al dus een prima geslaagde activiteit die in goede samenwerking tussen de Kiwanis Kerkrade/Landgraaf en het Heereveldje is gerealiseerd.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.