Gooise Karavaan 2016

Gooise Karavaan 2016

OP ZA. 12 MAART RIJDT DE 27e GOOISE KARAVAAN!


Het wordt zaterdag weer een spektakel in het Gooi en Eemland. 70 grote vrachtwagens krijgen een geestelijk en/of lichamelijk gehandicapte gast van de Amerpoort uit Baarn in de cabine tijdens de Gooise Karavaan. Deze truckersrun is met zijn 27 jaar de oudste van Nederland. Er zijn chauffeurs die al 25 keer deelnamen.

Ook dit jaar begeleiden twaalf motoragenten onder de vertrouwde leiding adjudant Ko van Brakel de karavaan door de prachtige omgeving van het Gooi en het Eemland. Het zal helaas vanwege zijn aankomend pensioen Ko´s laatste GK worden.
De tocht start om 10:45 uur in Baarn en gaat door de regio naar Huizen, waar de karavaan rond lunchtijd aankomt. In Huizen wacht de traditionele pannenkoekenmaaltijd bij Coronel Kartracing, met meer dan 500 pannenkoeken die vanaf de vroege morgenuren worden gebakken. Coronel is al 11 jaar intensief bij de Gooise karavaan betrokken.

De organiserende serviceclub Kiwanis Laren doet ook nu weer de bediening.

Aannemerij Drent en Welling bouwt de speciale loopbrug waarmee de rolstoelgangers makkelijk naar de feestzaal van Coronel kunnen worden gereden.

Mede dankzij de sponsoring van AON Private Insurance, Amsterdam, Baarns Tandtechnisch Laboratorium, Bakkerij Tettero en anderen is het weer mogelijk de oudste truckersrun van Nederland te laten rijden.

Om half twee gaat de karavaan weer verder via het Gooi richting de Amerpoort in Baarn, waar de stoet rond drie uur aankomt. Ter afsluiting vindt nog een uitreiking plaats van oorkondes voor chauffeurs en politie die voor de 25e, 20e of 15e keer meereden.

De 'vijfentwintigjarigen' ontvangen de 'Marcel ten Kroode-award'. Ook zullen we dan na 27 jaar afscheid nemen van de altijd enthousiaste en insperende Ko van Brakel. Wij zijn deze politieman heel veel dank verschuldigd! We sluiten de dag af met een feest met muziek van het Kiwanis jazz orkest.

Bekijk een impressie van de tocht op YouTube.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.