Groots feesten voor het goede doel tijdens Deventer Jazz Festival 2012

Groots feesten voor het goede doel tijdens Deventer Jazz Festival 2012

Zaterdag 12 mei om 19.30 uur staat Kiwanis Deventer met een jubileumfeest in de Deventer Schouwburg: het 'Deventer Jazz Festival 2012’. Een spectaculaire avond met grote namen als Yuri Honing, Jungle by Night en Michiel Borstlap

Goede doelen
Kiwanis Deventer bestaat 20 jaar en geeft daarom op 12 mei een jubileumfeest in de Deventer Schouwburg. Het feest wordt gehouden onder de noemer 'Deventer Jazz Festival 2012'. Met het groots opgezette Jazzfestival is de stad Deventer een aansprekend evenement rijker. Niet alleen doet het de stad veel goed, eveneens gaat er die avond geld naar het goede doel. De uitgekozen goede doelen betreffen projecten voor de Kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis, het Kinderhospice de Glind in Barneveld en Stop Tetanus van Unicef.

Het is de bedoeling dat Deventer Jazz Festival een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Spetterende optredens
Niet de minste namen zullen de diverse schouwburgpodia betreden! In de Grote Zaal treedt het Millennium Jazz Orchestra op met als gastsolist Ruben Hein. Ruben Hein werd in 2011 genomineerd voor twee 3FM awards, die van beste zanger en beste nieuwkomer. Ook tekende hij bij het legendarische jazzlabel Blue Note. Ook Yuri Honing is van de partij, vermaard saxofonist en winnaar van de Boy Edgar/VPRO prijs 2012.

In de Kleine Zaal staan tevens een aantal spetterende optredens gepland. De energieke jonkies van Jungle by Night spelen sinds 2010 elke podium plat! Warmbloedige funk van de bovenste plank! het 19-jarig talent Kim Hoorweg bracht al op haar 15e haar eerste plaat uit. Vanavond speelt ze samen met The Houdini’s, met wie ze eerder een ode aan Peggy Lee bracht op het album ‘Why don’t you do right?’. Last but not least: pianist Michiel Borstlap. Inmiddels wereldberoemd. Hij speelde met de groten der aarde als Herbie Hancock en Gino Vanelli.

In de 1e Foyer Links ruimte voor het ArtEZ conservatorium met ‘jong’ talent. Optredens van het Marius van den Brink Trio en het Loran Witteveen Trio. En van het Etty Hillisum Lyceum in Deventer de formatie Seven Steps. Met afsluitend het optreden van What’s Up Doc?

In de 2e Foyer Links kunnen bezoekers genieten van Deventers eigen jazzprinses PennyLeen en het Herman Nijkamp Quartet. PennyLeen bestijgt de Nederlandse podia met prachtige eigen songs. Door haar jazzy, funky soulblues zorgt de zangeres/saxofoniste met haar band voor een frisse wind door het podiumcircuit.

De 1e Foyer Rechts wordt bemand door het Guy Nikkels Quartet en Jeroen Sweers met zijn trio Jazzpanorama.Guy Nikkels heeft samengewerkt met nationale en internationale grootheden.

De Stadsfoyer tenslotte is gereserveerd voor de Columbus Jazzband, Bruut en DJ Blue Flamingo.

Informatie
Zie voor meer informatie ook de websites: www.deventerjazzfestival.nl of www.deventerschouwburg.nl en www.burgerweeshuis.nl.

Kaarten voor ‘Het Deventer Jazz Festival’in de voorverkoop €25 en op 12 mei aan de zaal € 30. Kaarten kunnen 24 uur per dag gereserveerd worden via www.deventerschouwburg.nl en op maandag t/m vrijdag van 13.00 uur tot aanvang van de voorstelling bij het Bespreekburo via 0570-683500 of aan de balie. Indien er geen voorstelling plaatsvindt, sluit het Bespreekburo om 17.00 uur.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.