Gun alle kinderen een sinterklaasfeest!

Gun alle kinderen een sinterklaasfeest!

Help ons kinderen weer kind te laten zijn

klasgenootjes vertellen over alles wat Sinterklaas hen heeft gebracht? December is een maand waarin juist kinderen in een achterstandsituatie meer dan ooit kind moeten kunnen zijn. Want juist in deze maand worden zij geconfronteerd met hun "anders zijn". Omdat zij geen cadeautje vinden in hun schoen, terwijl ze wel in diezelfde Sinterklaas geloven. Enkel en alleen omdat zij op of onder de armoedegrens leven.

Op naar Sinterklaas 2014....
Op zaterdag 29 november vertonen we in maar liefst 26 Pathé-, Foroxity- en Movie Unlimitedbioscopen de nieuwste film van De Club van Sinterklaas voor kinderen in de "gelovige" leeftijd, samen met hun gezin. Compleet met Sinterklaas en Zwarte Pieten, pepernoten, popcorn, een drankje en een Sinterklaascadeautje bij het weggaan. Honderden vrijwilligers door heel Nederland zijn die dag weer actief voor ons. Gelet op het succes afgelopen jaar opnieuw met op iedere locatie professionele fotografie, om alle gezinnen nog lang na te laten genieten. Een herinnering die blijft... voor zo’n 12.000 bezoekers. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, nu we samen met Pathé werken aan uitbreiding van het aantal zalen en aansluiting van bioscopen in andere steden.

Wat kunt u doen?
We kunnen dit niet alleen. Op heel veel manieren kunt u ons helpen:

* Financieel: Mooier kunnen we het niet maken, er is altijd geld nodig. Want hoeveel we ook gesponsord krijgen, sommige uitgaven zijn onontkoombaar. Iedere financiële bijdrage wordt dan ook erg gewaardeerd. Voor maar € 15,- geeft u een kind dat op of onder de armoedegrens leeft een onvergetelijk Sinterklaasfeest. Doneer aan het Sterrenfonds via rekeningnummer NL22 ABNA 0472 5823 21.

* Geschenken: Uiteraard geeft Sinterklaas na zijn bezoek aan de bioscoop ieder kind een cadeautje. Wij zijn op zoek naar duizenden cadeautjes. Van knutselpakket tot spel, van pop tot speelgoedauto, 100 of 500 stuks, met of zonder logo? Wij zijn blij met iedere donatie van nieuw materiaal waar kinderen van gaan stralen!

* Oude mobiele telefoons: "Uw mobieltje vult hun schoen...". Omdat een oud mobieltje ons gemiddeld 2,50 euro oplevert. Ondersteuning van deze actie (bijvoorbeeld door al uw medewerkers, relaties en/of hun medewerkers te stimuleren hun oude mobiel in te leveren) helpt ons heel veel verder. Terwijl het u weinig kost. Alle benodigde materialen voor de inzameling leveren wij uiteraard aan.

* Helpende handen: Ook onderdeel zijn van de evenementen is mogelijk. Als vrijwilliger bij een van de bioscopen (we zoeken begeleiding, fotografen, Sinterklazen en Pieten!), het organiseren van een fondswervende actie, actief telefoons en/of cadeaus werven of wat we in onderling overleg dan ook bedenken. Wilt u ons helpen, dan overleggen we graag over de mogelijkheden.

Ook van Kerstmis maken we een feestje…
In delen van Nederland waar in de decembermaand nog geen Sinterklaas- of Kerstactiviteiten plaatsvinden voor bijstandskinderen, en in Academische Ziekenhuizen, reiken we jaarlijks het KinderKerstPakket uit.

Maatwerk voor jongere en oudere kinderen, jongens en meisjes. Met zo'n 25 kwalitatieve cadeautjes per kind. In 2013 voor 1.200 kinderen, in 2014 hopen we dit aantal te verdubbelen. Ook daaraan kunt u een bijdrage leveren. Voor € 100,- geeft u een kind een unieke Kerst. Meer informatie hierover vindt u in het document "Gun alle kinderen een warme Kerst".

Overigens zijn we graag transparant. Mocht er een batig saldo zijn uit alle activiteiten in de komende maanden, dan wordt dit vervolgens ingezet op een van de projecten voor andere doelen van het Sterrenfonds, die u vindt via www.sterrenfonds.nl. Waar u overigens ook informatie vindt over de decembermaand activiteiten in 2013.

Waardenburg, 1 september 2014

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.