Het BeterBoek

Het BeterBoek

Het BeterBoek is een voorlichtingsboek dat al jaren wordt gebruikt door het personeel van de kinderafdeling van het RKZ. Het personeel van de kinderafdeling geeft aan de hand van Het BeterBoek een toelichting over de ziekenhuisopname aan de kinderen, ouders en het boek biedt ontspanning door spelletjes en kleurplaten.

Het UMCG deelt de boeken aan ca. 800 opgenomen kinderen uit. Samen met deelnemende bedrijven en instellingen wil het ziekenhuis de opgenomen kinderen een hart onder de riem te steken. Het BeterBoek is het enige voorlichtingsboek in het RKZ.
Kinderen doorlopen het volledige traject van opname tot nazorg. De volgende 4 belangrijke aspecten zijn prominent in Het BeterBoek terug te vinden:
· Voorlichting over wat er gebeurt in het ziekenhuis en gezondheid(zorg) in het algemeen
· Bijdrage aan een goede verwerking tijdens de opname: er is veel ruimte om emoties en ervaringen op te schrijven (in een herinneringsboek)
· Reduceren van angst(en) door heldere en luchtige informatieverstrekking
· Vermaak van de kinderen tijdens de opname
· De meest recente informatie treft u conform afspraak hieronder. Voor de kinderen die in dit ziekenhuis opgenomen worden zou ik u willen vragen om als maatschappelijk partner het project in 2015 mogelijk te maken.
· Kinderen die in ons ziekenhuis worden opgenomen, krijgen Het BeterBoek van bureau Méteau.

In ruil voor uw deelname plaatsen wij een – uiting van Kiwanis Nederland. Dit is mogelijk met een op A5 of A4 formaat.
Deelnamevoorstel 2015 / RKZ:
Optie1:
A5-vermelding (halve pagina, liggend formaat) U kunt op A5-formaat bijdragen met een kindvriendelijke uiting. Op halve pagina-formaat kunt u deze geheel naar eigen wens vormgeven.
Deelnametarief A5 in beide uitgaven (6-12 en 2-6 jaar):
Hiervoor geldt het combinatietarief van € 795,- excl. btw eenmalig
Optie 2:
A4-vermelding “enkel” (hele pagina) U kunt ook op A4-formaat bijdragen met een kindvriendelijke uiting. Deze ruimte geeft u de gelegenheid om aan de kinderen en hun ouders nadrukkelijk uw steun te betuigen.
Deelnametarief van een enkele A4/ in beide uitgaven (6-12 en 2-6 jaar):
Hiervoor geldt het combinatietarief van € 1190,- excl. btw eenmalig.
Spin-off
Uw positieve p.r. wordt gezien door de kinderen, hun ouders en het ziekenhuis(personeel), het boek wordt na de ziekenhuisopname ook veelvuldig thuis en op school gebruikt.
Door uw deelname geeft u het kind een welkom steuntje in de rug zodat het positief blijft over een goede afloop en gezonde toekomst!
U ontvangt eigen exemplaren van Het BeterBoek alsmede een keurmerk en tekst van Het BeterBoek voor uw website of in social media.
Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met a.kamsteeg@meteau.nl| 050-3118755 | www.meteau.nl

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.