Het Internationaal Cellofestival Zutphen

Het Internationaal Cellofestival Zutphen

27 augustus: Slotconcert Cellofestival waar alles samen komt
Van masterclassstudent tot grootmeester

ZUTPHEN - Het Internationaal Cellofestival Zutphen presenteert van 23 tot en met 27 augustus 2017 de negende editie. Meer dan andere jaren is het podium voor jong talent. Nergens kun je de cello van zo dichtbij beleven als in Zutphen. Vijf dagen lang spelen de cellisten de sterren van de hemel in allerlei verrassende formaties. Het cellofestival is er voor iedereen, van de ‘hardcore’ klassiekliefhebber tot de beginnende luisteraar. Op één moment komt dit allemaal samen: tijdens het slotconcert op zondagmiddag 27 augustus.

Slotconcert

Zondag 27 augustus is het koopzondag in Zutphen, dus je kunt na het shoppen meteen doorlopen naar de Hanzehof voor het slotconcert. Tijdens het slotconcert om 15.00 uur komt alles samen: een parade van muzikale juwelen met als thema “ode aan de vriendschap”. Het programma is zo samengesteld, dat het een zo breed mogelijk publiek aantrekt. Van een variatie op een Slowaaks thema naar Franz Liszt, Grand Tango van Astor Piazolla naar Georges Bizet Suite uit Carmen. Ter bekroning van de masterclasses die tijdens het festival gegeven zijn, is dit slotconcert vermengd met een verrassingsrepertoire, uitgevoerd door deelnemers van de Cello Academie Zutphen.

Masterclasses

Van donderdag tot en met zaterdag zijn er om 11.00 uur in Dat Bolwerck de masterclasses die je kunt bijwonen. Zie en hoor hoe de grootmeesters hun studenten verder helpen met hun cellowerk door diverse technieken. Donderdag onderzoeken zij het raakvlak van muziek en woord: “een strijkstok geeft woorden aan de muziek” en vrijdag dat van muziek en schilderkunst. Op zaterdag gaan de cellisten, onder begeleiding van Rushad Eggleston, aan de slag met improvisatie en muziek.

Kaartverkoop

De tickets voor alle concerten, zoals het slotconcert en de masterclasses, zijn te koop via de website van het Cellofestival Zutphen (www.cellofestivalzutphen.nl). Daarnaast kun je ook terecht bij alle Primera-winkels in Nederland. Medewerkers helpen je persoonlijk. Het is wel belangrijk dat je weet welke concerten je wilt bijwonen. Tijdens de festivalweek kun je ook nog kaarten kopen bij het informatiepunt in Dat Bolwerck. Dit informatiepunt is geopend van woensdag tot en met zaterdag, van 11.00 uur tot 17.00 uur en zondag van 10.00 uur tot 14.00 uur.

www.cellofestivalzutphen.nl

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.