In Memoriam mr. Evert Jacob Verpalen - 20 maart 1946 - 11 mei 2011

In Memoriam mr. Evert Jacob Verpalen - 20 maart 1946 - 11 mei 2011

Ik zie Evert nog zo voor me, met zijn twinkelende ogen achter zijn brilletje, zijn licht plagerige, geamuseerde glimlach en verwarde, lichtgrijze haren. Precies formulerend, bescheiden en zonder pedant te zijn toch de puntjes op de i zettend.

De rouwkaart, die het droevige nieuws bracht waar we al zo lang voor vreesden, hij was al langere tijd ongeneeselijk ziek, vermelde als bijschrift "jurist in hart en nieren". Dat was Evert zeker, maar bovenal een goed en fijn, altruïstisch mens, die zijn vrouw en dochters boven alles stelde.

Hij was ook al lang, sinds 1996, een trouw lid van zijn Kiwanis Deventer, waarvan hij de vergaderingen zelden oversloeg. Van 1997 tot en met 1998 was hij President. Tevens zat hij in diverse commissies. Zelfs in de periode, dat hij ziek was, waarover hij met een bewonderenswaardige openheid en nuchterheid kon praten, bleef hij de bijeenkomsten bezoeken, tot het niet meer ging. Waarbij Evert zichzelf bleef, tot aan het eind.

Een vriend, die met zijn zo karakteristiek mengsel van lichte onhandigheid, inlevingsvermogen en intelligentie, stil genietend van het samenzijn met zijn Kiwanis collega's en de uitdaging van de discussies, een sterke samenbindende factor was binnen onze club. Een warm en sociaal bewogen mens, een gedreven Kiwani, "serving the children of the world".

We zullen hem erg missen. En wensen zijn vrouw en dochters alle kracht toe.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.