Kiwanis Amersfoort brouwt bier: Amersfoorts Zomerbock

Kiwanis Amersfoort brouwt bier: Amersfoorts Zomerbock

Kiwanis Amersfoort heeft een speciaal bier laten brouwen: Amersfoorts Zomerbock. De actie is een groot succes. Binnen enkele dagen was de voorraad van 900 liter verkocht. Amersfoort Zomerbock is te koop bij verschillende winkels, cafés en restaurants in Amersfoort en Leusden.

De opbrengst van Amersfoorts Zomerbock gaat o.a. naar de Speelgoedbank Amersfoort. De Speelgoedbank is bedoeld voor gezinnen die onder de armoedegrens leven. Op verwijzing van bijvoorbeeld de voedselbank, sociale dienst, een leerkracht of hulpverlener, kunnen ouders of verzorgers speelgoed komen halen voor de kinderen. Speelgoedbank Amersfoort was de eerste speelgoedbank in Nederland en bestaat dit jaar vijf jaar.

Amersfoorts Zomerbock is speciaal voor Kiwanis Amersfoort bedacht door meesterbrouwer Ruud van Moorst van Bierbrouwerij de Eem. Voorzitter Bas Bollinger van Kiwanis Amersfoort: “Het is een ambachtelijk bier met drie verschillende en speciale soorten mout en hop. Onze meesterbrouwer heeft het met veel passie en zorg voor ons gebrouwen. Daarbij hebben we als Kiwanisleden meegeholpen. We zijn echt trots op ons bier.” De bieractie is bedacht omdat Amersfoort van oudsher een echte bierstad is. En nog steeds, want de voorverkoop verliep sneller dan verwacht. Bollinger: “In een paar dagen tijd hadden we vrijwel onze totale voorraad van 900 liter verkocht.”

Het bier is vanaf woensdag 8 mei te koop in Amersfoort bij Café Qwibus en ’t Dranckenhuys (winkelcentrum Emiclaer), Coffee Corazon en La Cave de Gilles (Krommestraat), restaurant De Pastinaek (Hof), restaurant Bij Ons (Vathorst) en in Leusden bij C1000.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.