Kiwanis Brielle draagt € 5000 bij aan de snoezelruimte van de Tyltylschool in...

Kiwanis Brielle draagt € 5000 bij aan de snoezelruimte van de Tyltylschool in Rotterdam

Op woensdag 14 oktober heeft Kiwanis Brielle een cheque van € 5000 aangeboden aan de Tyltylschool in Rotterdam. Met dit bedrag kan de zgn. snoezelruimte van de Tyltylschool verder worden ingevuld.

De Tyltylschool is een school waar meervoudig beperkte kinderen (alle kinderen hebben medische- en geestelijke onderwijsbeperking), een onderwijszorgaanbod krijgen met als doel om de kinderen vaardigheden bij te brengen waardoor zij zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in de samenleving.

Een snoezelruimte is een voor ‘snoezelen’(samentrekking van snuffelen en doezelen) ingerichte ruimte, vaak gekenmerkt door:stilte of rustige muziek, dimlichten, gordijnen met gezeefd licht of zelfs geen natuurlijklicht, trilstoelen, massageapparatuur, waterbedden, fleece-dekens, ballendekens, lichtgevende sprieten, lavalampen, kussens, instrumenten en klankschalen. Bij het snoezelen wordt gezocht naar een toegang tot de zorgbehoevende mens die in zijn eigen belevingswereld leeft.

Het bedrag is verdiend door middel van het Balance of Power evenement dat Kiwanis Brielle eerder dit jaar organisserde. Dit evenement, waarbij bedrijven zowel kunnen sponsoren als kunnen deelnemen, kenmerkt zich door veel PK's, snelle boten en krachtige auto's. Ondanks de wat hogere inschrijfprijs voor de deelnemers bleek de crisis gelukkig weinig vat op de deelname te hebben. Het evenement was een succes met de € 5000 verdienste als resultaat.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.