Kiwanis Club Leusden steunt duurzame hulp aan kinderen in Kyabigambire, Oegand...

Kiwanis Club Leusden steunt duurzame hulp aan kinderen in Kyabigambire, Oeganda

Op 21 januari j.l. overhandigde Ronald Spermon, President van Kiwanis Club Leusden, een checque van € 2.400 aan Annelies Meijnhardt, vice-voorzitter/secretaris van de Raad van Toezicht van World Vision.

Hiermee financiert Kiwanis Club Leusden 80 schoolbanken voor 240 kinderen die les krijgen in Kibingo, Kyabigambire District. Zoals gebruikelijk in Oeganda, wordt een schoolbank voor drie leerlingen bezet. Op verzoek van het lokale overheid onderwijs-team in Kyabigambire is World Vision gevraagd om de lagere school gebouwen (twee lokalen) te renoveren en te voorzien van schoolbanken en te voorzien van overige (les) materialen voor de nieuwe klaslokalen. De nieuwe school zal medio juni 2016 worden opgeleverd. In totaal worden er 168 schoolbanken geleverd zodra de klaslokalen zijn gerenoveerd. De opdracht voor het leveren van de schoolbanken wordt gegeven aan lokale timmerbedrijven in Kyabigambire e.o.

Met deze bijdrage wil Kiwanisclub Leusden verschil maken in het leven van de schoolkinderen in Kyabigambire. Als we investeren in hun levens, levert dat een duurzame en structurele verbetering op voor alle inwoners van het Kyabigambire district in West Oeganda.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.