Kiwanis clubs slaan handen in één

Kiwanis clubs slaan handen in één

Binnen Zoetermeer zijn vele serviceclubs actief. De stad heeft sinds een aantal jaar ook twee Kiwanis clubs: Kiwanis Zoetermeer en - Zoetermeer De Hoop. Deze clubs organiseren projecten voor kinderen met een achterstand met behulp van het netwerk van de leden. Om de slagkracht van deze clubs te vergroten hebben de clubs elkaar de afgelopen tijd actief opgezocht. Gerard van der Lelie: 'We waren nieuwsgierig naar elkaar. Uit de wederzijdse bezoeken is iets moois ontstaan en wel het feit dat we nu als één club: Kiwanis Zoetermeer & De Hoop doorgaan'.

De krachten bundelen betekent dat Kiwanis Zoetermeer binnen Nederland tot een van de meest vooraanstaande clubs gaat behoren en zelfs in de regio de grootste Kiwanis club is. Met de leden zijn we bezig een evenement vol activiteiten te organiseren in het oude dorpscentrum van Zoetermeer. Dit evenement zal op 13 september a.s. plaatsvinden en zal in het teken staan van de officiële erkenning van Kiwanis Zoetermeer door Kiwanis Nederland en Kiwanis internationaal.

Michel Oldenburg: 'Om een gezonde Kiwanis club te blijven heeft de club een lange termijn strategie waarbij leden actief zijn in afdelingen met leden onder en boven de 55 jaar. Dit versterkt de club doordat zowel jongeren vanaf 30 jaar als ouderen kunnen worden aangetrokken en zich thuisvoelen binnen de groep'. Kiwanis Zoetermeer heeft hierdoor geen last van veroudering en het ledenaantal neemt nog steeds toe. Volg ons op Facebook voor meer informatie.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.