Kiwanis DoeDag van Young Professionals Bronsgroen Zuid-Limburg

Kiwanis DoeDag van Young Professionals Bronsgroen Zuid-Limburg

In het kader van de Kiwanis DoeDag hebben wij dit jaar op zaterdag 6 april de handen uit de mouwen gestoken bij het asielzoekerscentrum in Heerlen. Dit centrum bevindt zich in een oud klooster aan de rand van de stad en is onderdeel van het centraal orgaan opvang asielzoekers (COA).

Het doel van de dag was het aankleden van een speciale game-ruimte die op korte termijn ter beschikking zal worden gesteld aan de bewoners in de leeftijdscategorie 13 t/m 17 jaar. Deze zullen zij zelf gaan beheren, waarmee ze een eigen honk aangeboden krijgen. Met de leden van Kiwanis Bronsgroen Zuid-Limburg en een aantal enthousiaste jongeren uit het centrum zijn we hard aan de slag gegaan met kwasten en spuitbussen. Aan de gedrevenheid van de jonge bewoners was te zien dat er met smart wordt uitgekeken naar de komst van deze ruimte. Ook was er aan creativiteit absoluut geen gebrek.

Het eindresultaat is een strakke bordeauxrode muur, een rits met graffiti bespoten canvasdoeken en een aantal panelen met artistieke impressies van de jongeren zelf. Ook zijn er Bronsgroene kunstwerken te bewonderen aan de muren. Als finishing touch en ter herinnering aan de samenwerking mochten wij een plaquette aanbieden, welke op een prominente plek in de ruimte is gehangen.

Ondertussen was een Kiwanis Keuken Team al druk in de weer met beslag, appels en poedersuiker. Als beloning trakteerden we de jongeren (en onszelf) na de kluswerkzaamheden op een immense berg pannenkoeken in de gemeenschappelijke ruimte van het AZC. Deze vonden vanzelfsprekend gretig aftrek onder zowel de jongeren als enkele iets oudere bewoners.

Ter afsluiting van de DoeDag gaf Lon Bertholet (medewerker AZC) ons een korte rondleiding over het terrein. Hierbij gaf ze ons inzicht in het reilen en zeilen van het centrum, hoe de gezinnen leven en wat hun traject is. Al met al was het een mooie, maar ook indrukwekkende dag met als resultaat een prachtige speelruimte. Kiwanis Bronsgroen Zuid-Limburg kijkt uit naar de officiële opening en heeft zelfs al wat ideetjes uitgegooid voor hun terugkomst bij het AZC! Arnout Lie, President KYP Bronsgroen Zuid-Limburg

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.