Kiwanis Drachten doneert € 8.000,- door geslaagd Straatgolf toernooi

Kiwanis Drachten doneert € 8.000,- door geslaagd Straatgolf toernooi

DRACHTEN – Zondag 22 mei werd Drachten even het domein van 70 golfers die deelnamen aan het tweede Straatgolftoernooi. Dit onder het veelzeggende motto: ‘Straatgolf in Drachten… dat wil je meemaken’. De organisatie van het toernooi was in handen van de Drachtster afdeling van Kiwanis. De 18 holes route voerde de deelnemers langs unieke locaties in Drachten, zoals het Van Haersmapark, diverse groenstroken in het Fennepark en de tuin rondom het Drachtster Lyceum.

De opbrengst van het Straatgolftoernooi, een bedrag van € 8.000,-, is door Kiwanis Drachten geschonken aan Talryk. Een school voor voortgezet speciaal onderwijs in Drachten. Met deze financiële bijdrage stelt Kiwanis Talryk in staat om een aangepaste bus aan te schaffen. Kinderen, met veelal meervoudige handicaps, kunnen hierdoor naar diverse maatschappelijke activiteiten worden vervoerd om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op een plek in de maatschappij. Hiervoor bestaan geen subsidiemogelijkheden.

Onder groot enthousiasme van deelnemers en sponsoren overhandigde R. Jalink, president van Kiwanis Drachten, de bus aan de vertegenwoordigers van Talryk. Het Straatgolf evenement werd gewonnen door de heer B. de Wolf bij de heren en mevrouw D. Mullié bij de dames. Ook voor de heer J. van der Veer, winnaar van de hole-in-cabrio, kon de dag niet meer stuk. Hij mag tijdens een weekend naar eigen keuze, rondrijden in een Volvo C70. Kiwanis Drachten is zeer tevreden over het verloop van deze sportieve dag. De uitstekende sfeer, de fantastische bijdrage van de sponsoren, de gezelligheid, sportiviteit en de geweldige opbrengst maakte het tweede Straatgolf toernooi tot een onvergetelijk evenement.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.