Kiwanis Rivierenland Diner 2013: Joseph Oubelkas

Kiwanis Rivierenland Diner 2013: Joseph Oubelkas

Op dinsdag 9 april 2013 organiseert Kiwanis Tiel het Kiwanis Rivierenland Diner 2013, een inspirerende avond met culinaire verwennerij, netwerken en een bijzondere lezing van niemand minder dan Joseph Oubelkas, schrijver van het boek: "400 brieven van mijn moeder". Een verhaal over een ondenkbare nachtmerrie: onschuldig in de gevangenis…Op 9 april deelt Joseph tijdens het Kiwanis Rivierenland Diner op boeiende wijze over het harde leven in de (verschillende Marokkaanse) gevangenissen, en hoe hij zijn woede en frustratie heeft leren omzetten in iets constructiefs en positiefs. Het is een lezing die boeit en fascineert; een lezing die je mee moét maken.

‘400 brieven van mijn moeder’ is het waargebeurde verhaal van Joseph die op 24-jarige leeftijd aan een zakenreis naar Marokko begint en daar zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet heeft gedaan. Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. Sinds zijn vrijlating in 2009 verhaalt Joseph heel intrigerend over zijn gebeurtenissen, zijn vriendschappen met gevangenen en bewaarders en zijn wil om te overleven. Waar Joseph ook komt, zijn publiek is geboeid van de eerste tot de laatste minuut.

Joseph Oubelkas was al te zien bij o.a. Pauw & Witteman, Het Familieportret (RTL4), RTL4 Koffietijd en SBS6; te horen op de radio bij het NOS Journaal, Frits Spits en Spijkers met koppen; en hij verscheen in vele magazines (o.a. Libelle, HP/De Tijd, Men’s Health, Grazia en LINDA).

De opbrengst van het Kiwanis Rivierenland Diner is bestemd voor de kinderafdeling van Ziekenhuis Rivierenland Tiel en Stichting Heartbeat. Voor het verrassende arrangement in Hotel van Balveren te Echteld vragen we een bijdrage van € 50,- per persoon (inclusief Kiwanis wijnarrangement aan tafel). Betaling à contant aan de deur of indien gewenst per factuur vooraf.

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Het Kiwanis Rivierenland Diner wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Coöperatiefonds Rabobank West Betuwe.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.