Kiwanis Rivierenland Diner: Jeroen Smit

Kiwanis Rivierenland Diner: Jeroen Smit

HET KIWANIS RIVIERENLAND DINER: EEN INSPIRERENDE AVOND MET CULINAIRE VERWENNERIJ, NETWERKEN EN EEN BIJZONDERE SPREKER: JEROEN SMIT

Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken ‘Het drama Ahold’ en ‘De Prooi: Blinde trots breekt ABN Amro’. Smit is getrouwd en heeft twee zonen en een dochter. Hij studeerde Bedrijfskunde in Groningen en begon zijn carrière in de consultancy. In 1990 maakte hij de overstap naar de journalistiek. Hij werkte als redacteur bij het Financiële Dagblad en als chef economie bij het Algemeen Dagblad. In 1998 werd hij hoofdredacteur en uitgever van FEM/De Week. Daarnaast was hij docent Postdoctorale Opleiding Journa-listiek aan de Erasmus Universiteit, en werkte hij in verschillende hoedanigheden mee aan televisie en radioprogramma’s, hij was (inval)-presentator van o.a. NOVA, Buitenhof en BNR-Laat)

Zijn boek Het Drama Ahold werd onderscheiden met de prijs ‘Managementboek van het Jaar’ en de prijs ‘het meest journalistieke boek’. In 2007 besloot Jeroen Smit een boek over de ABN Amro te gaan schrijven als de bank haar zelfstandigheid verliest. Zijn boek De prooi is opnieuw genomineerd voor ‘Managementboek van het Jaar’ en het boek zorgde ervoor dat Smit in 2009 door de Vereniging van OnderzoeksJournalisten werd onderscheiden met de Loep voor beste tekstuele productie. Begin 2010 werd Smit onderscheiden met de Machiavelliprijs.

En nu komt Jeroen Smit naar het Kiwanis Rivierenland Diner voor een inspirerende lezing met als thema: “De toekomst van de journalistiek”. De opbrengst van het Kiwanis Rivierenland Diner is bestemd voor de goede doelen die Kiwanis Tiel dit jaar steunt, de Brede Zorgschool, Stichting Vlinders en het wereldwijde Stop Tetanus. Het Rivierenland Diner vindt plaats dinsdag 8 april 2014 in Hotel van Balveren, Voorstraat 8 in Echteld. De aanvang is om 19:00 uur, vanaf 18:30 bent u van harte welkom. Voor het verrassende arrangement (lezing, diner en koffietafel) vragen we een bijdrage van € 50,- per persoon. Betaling à contant aan de deur of indien gewenst per factuur vooraf.

Beleef een prachtige avond en steun de goede doelen. Mis het niet!

RESERVEER NU UW PLAATS!

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.