Kiwanis Tiel organiseert op 2 oktober de Rivierenland Rally

Kiwanis Tiel organiseert op 2 oktober de Rivierenland Rally

Over een paar weken is het zover. Kiwanis Tiel organiseert op 2 oktober 2010 voor de eerste keer de Rivierenland Rally. De Rivierenland Rally staat voor een dag vol van rijplezier en sportiviteit, omlijst met de geneugten van culinaire fijnproeverij. De rally start vanaf 12 uur op het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Vanaf 10 uur worden de eerste deelnemers verwacht met hun klassiekers of snelle bolides. Na een aantal klassementsproeven die tussen de rivieren verreden gaat worden, worden de deelnemers in de avond getrakteerd op een overheerlijk diner in de Hooge Schuur, prachtig gelegen aan de uiterwaarden van de Linge. Doelstelling van de Rivierenland Rally voor Kiwanis is het bijeenbrengen van gelden voor het goede doel dat Kiwanis in 2010 steunt in de regio Tiel: Logeerboerderij De Kleine Perzik te Maurik. Voor deelnemers betekent de Rivierenland Rally, naast de plezierige dag, natuurlijk ook een mooie gelegenheid om te netwerken. Naast deelnemers kan een evenement als de Rivierenland Rally niet zonder sponsoren. Björn Tannemaat en Edwin Rosier zijn namens Kiwanis dan ook bijzonder trots op dat Koninklijke BAM Groep nv met haar vestiging te Culemborg BAM Leidingen & Industrie hoofdsponsor is geworden. Daarnaast is Formido een van de klassementsproef-sponsoren. Vanzelfsprekend zijn er voor bedrijven nog voldoende mogelijkheden als sponsor deel te nemen aan de rally. Een van de tegenprestaties is deelname met één of meerdere equipe(s). Natuurlijk kunnen sponsoren op deze manier zelf deze dag van begin tot het eind meemaken, maar het is ook een ideale gelegenheid om naast de maatschappelijke verantwoordelijkheid die men uitstraalt door deel te nemen, relaties of personeelsleden uit te nodigen aan deze dag deel te nemen.

Deelname aan de Rivierenland Rally staat open voor alle auto’s tot bouwjaar 1985 en bijzondere auto’s, cabrio’s en sportauto’s met een recenter bouwjaar. De deelname kost voor een equipe van 2 personen € 160,- (incl. lunch en diner). Op verzoek kan men ook zonder aanwezig te zijn bij het diner deelnemen. Voor € 35,- kunnen liefhebbers en extra deelnemers mee dineren. Inmiddels zijn er al inschrijvingen van klassieke auto’s als een Austin Healey, Triumph Spitfire en een Citroen DS21E. En ook recente auto’s als diverse Ferrari’s, een Audi A5 Cabriolet en een Porsche Panamera worden aan de start verwacht.

Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs. Een serviceclub, in het algemeen, is een club van mensen die door het opzetten en uitvoeren van activiteiten geld bijeenbrengen en dat bijeengebrachte geld uitgeven aan goede doelen. Kiwanis heeft daarbij als motto “Serving the children of the World”. Alle projecten die Kiwanis Tiel uitvoert staan dan ook in het teken van het welzijn van kinderen. Dit jaar heeft Kiwanis onder meer het tweejaarlijkse kindercircus VoKiDoKi (Voor Kinderen door Kinderen) weer tot een succes gebracht. Niet alleen door een financiële en organisatorische impuls, maar ook door op de dag zelf met vele vrijwilligers aanwezig te zijn.

In 2010 heeft Kiwanis Tiel zich ten doel gesteld een belangrijke bijdrage te leveren aan de realisatie van een skelterbaan bij Logeerboerderij De Kleine Perzik te Maurik. Deze logeerboerderij, onderdeel van Zonnehuizen Kind en Jeugd, staat open voor kinderen en jeugdigen van 4 tot 18 jaar met een chronische psychiatrische problematiek. Om ouders en gezin te ontlasten en om de kinderen een leuk weekend te bezorgen, kan men er per maand twee weekenden terecht en zijn er mogelijkheden om tijdens de schoolvakanties te logeren. Het logeren kan een geleidelijke overgang naar wonen buiten het ouderlijk huis vergemakkelijken. Ook kunnen jongeren er werken in het kader van dagbesteding. In de achtertuin van deze logeerboerderij wil men naast de al aanwezige speelvoorzieningen en het kleinvee een skelterbaan aanleggen, waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven. De opbrengst van de rally zal hiervoor aangewend worden, maar ook voor de daadwerkelijke realisatie zet Kiwanis zich actief in, door in gesprek te zijn met aannemers en hoveniers. Waar mogelijk wordt naar een gesponsorde invulling gestreefd.

Meer informatie over deelname of sponsoring is te vinden op www.kiwanis.nl/tiel

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.