Leerorkest in Stadschouwburg De Maagd

Leerorkest in Stadschouwburg De Maagd

Kiwanisclub Bergen op Zoom, zorgde voor nieuwe polo-shirts

Stichting ABBO en het Cultuurbedrijf maken vanaf schooljaar 2014/2015 het Leerorkest mogelijk voor kinderen in de groepen 5 en 6 op de ABBO scholen. In totaal hebben de afgelopen jaren al zo’n 1200 kinderen twee jaar lang een klassiek muziekinstrument  van hun keuze leren bespelen. 

Talentontwikkeling, samenwerking, bewondering voor elkaar, eigenwaarde, doorzettingsvermogen, met elkaar tot iets moois komen zijn slechts enkele opbrengsten die van enorme waarde zijn voor de brede ontwikkeling van basisschoolkinderen.

De kinderen krijgen van oktober tot april wekelijks les van docenten van het Centrum voor de Kunsten (CKB). Sommige scholen krijgen de lessen op hun eigen locatie, andere scholen komen naar het CKB. Naast de lessen waarin de kinderen het eigen instrument leren kennen spelen zij per schoollocatie ook regelmatig samen in het  ‘Klein Orkest’. Zingen is ook een belangrijk onderdeel van de lessen.

Elke periode wordt afgesloten met een groot concert in theater De Maagd. De kinderen van groep 5 en 6 vormen dan per groep een groot orkest van zo’n 160 kinderen. Een geweldig spektakel om mee te maken! Een ervaring voor het leven.

Om het evenement er extra feestelijk uit te doen zien, werden de kinderen door de Kiwanisclub in het appeltjes-groen gestoken. 

Meer informatie is te vinden op
Centrum voor de Kunsten

Leerorkest Bergen op Zoom

/imagecache/lg/uploads/2023/04/leerorkest-1.jpg

 

/imagecache/lg/uploads/2023/04/leerorkest-2.jpg

Heel subtiel ons logo op het shirt. het gaat tenslotte om de kinderen en niet om ons.

/imagecache/lg/uploads/2023/04/leerorkest-5.jpg

 

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.