Lustrumproject 2011 komt in zicht

Lustrumproject 2011 komt in zicht

Directeur Wilma Stoelinga bericht het volgende.

Op 20 december om 12.00 uur is de 1e paal geslagen voor het Kinder Hospice De Glind in Barneveld. Het heeft enige tijd geduurd, maar het Lustrumproject 2011 komt in zicht.

Namens de lustrumcommissie waren Arie de Jong en Gert van Lieshout hierbij aanwezig. Op de foto Gert met twee leden van de immer nauw bij het lustrumproject betrokken KC Barneveld. Daarna barstten her en der de vakanties los, maar daarna is er weer hard gewerkt aan de bouwvoorbereidingen. De architect en constructeur hebben getekend en gerekend en het definitieve plan aangeleverd. Het bestuur heeft daarna alles nog eens goed doorgenomen (‘voor je een toren bouwt, moet je de kosten berekenen’), relevante afwegingen gemaakt en het is tot de conclusie gekomen dat we op basis van deze gegevens en onze eigen berekeningen en afwegingen, deze bouw verantwoord uit kunnen voeren. Hierna is de aannemer opdracht gegeven voor de bouw.

Er wordt nu gewacht tot ‘de vorst uit de grond ‘ is. De geplande start is week 9 of 10. Geplande oplevering eind december (2013). De buitenmaten (t.b.v. het graven van de kelders) zijn uitgezet; het wordt een behoorlijk huisje. De stroom is aangelegd en men kan van start. Achter de schermen wordt nu gesproken over de plaatsen waar stroom en andere aansluitingen moeten komen, maar ook de locatie voor de plafondtillift op de slaapverdieping, de baden en andere sanitaire voorzieningen op de slaapverdieping, als ook de beveiligingsapparatuur. We proberen dit nu zoveel mogelijk te doordenken zodat de leidingen en goten en kanalen in het beton gegoten of gefreesd kunnen worden.

De stenen voor de buitengevels hebben we inmiddels mede dankzij een bijdrage van de firma van de Pol gesponsord gekregen evenals de dakpannen voor het bijgebouw waar o.a. de stilteruimte en werkkamers voor administratie en mijzelf komen (ook lekker stil dus). Dat zijn mooie dingen!

Het kraanverhuurbedrijf heeft aangegeven het beton er gratis in te willen takelen en onze aannemer spreekt met verschillende bedrijven in Barneveld over mogelijkheden tot samenwerking en bijdragen. Echt bijzonder om mee te maken, zeker in deze tijd! Als kleine blijk van grote waardering gaan we maandelijks een advertentiepagina plaatsen, waarin we een breed publiek proberen te betrekken en informeren over ons huis en de ontwikkelingen, maar ook de sponsoren bedanken. Ik ga ook Kiwanis Barneveld vragen een bijdrage te leveren voor de krant.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.