Mijlpaal inzameling 'Stop Tetanus' ruim bereikt

Mijlpaal inzameling 'Stop Tetanus' ruim bereikt

Met de overhandiging op vrijdag 27 september van ruim 2200 mobieltjes en cartridges aan Bernadette Wolters, milieuwethouder van Rijnwoude, hebben we het doel om over de 2000 inzamelingen te komen ruimschoots gehaald, aldus een trotse Piet Smit. Met deze hoeveelheid kunnen Kiwanis en Unicef 1500 kinderen en vrouwen inenten tegen Tetanus.

1500 inentingen

Piet: “Het aantal dat is ingezameld is zelfs 25% hoger dan in 2012.” Ed Bink: “Van deze opbrengst kunnen ongeveer 4500 vaccins tegen Tetanus worden aangeschaft.” Met drie simpele vaccins zijn zowel een moeder als haar ongeboren kind beschermd tegen Tetanus. Kiwanis en Unicef willen samen het verschil maken voor kinderen en ervoor zorgen dat in 2015 maar liefst 61 miljoen vrouwen en kinderen in 39 ontwikkelingslanden tegen deze ziekte zijn ingeënt. Kort geleden maakte Unicef bekend er in geslaagd te zijn de ziekte in Sierra Leone en Gabon uit te bannen door onze steun.

2014: Inzamelingsactie in Alphen aan den Rijn

Bernadette Wolters: “Ik vind het echt fantastisch wat ‘onze’ mannen uit Rijnwoude voor de actie ‘Stop Tetanus’ hebben gedaan en ik ben blij te horen dat de heren Smit en Bink in 2014 dit opnieuw gaan doen in de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn. Inzamelen is goed voor ons milieu, de mobiele telefoons en cartridges worden hergebruikt of op een milieuvriendelijke manier en vrij van kinderarbeid verwerkt, waardoor ze met deze aanpak niet op de afvalberg terecht komen.”

Enthousiaste medewerking supermarkten

Door de enthousiaste medewerking van Hoogvliet, Jumbo, C1000, Plus, Albert Heijn en de gemeente Rijnwoude is de inzamelingsactie weer een succes geworden. Piet en Ed: “Wij zijn echt dolblij met het enorme aantal van 2249 stuks voor ‘Stop Tetanus’ in Rijnwoude. Wij hopen dat de inwoners spullen bewaren om volgend jaar weer in de inzamelbussen te deponeren en wij hopen uiteraard weer op de hulp van de supermarkten en de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.