Muzieklezing Ron Waumans

Muzieklezing Ron Waumans

Inspirerende muzieklezing door Kiwanis lid van Heerlen

Kiwanis Heerlen haalt E 1.200,= op voor goede doel Het Vergeten Kind
 
Op vrijdag 19 maart jl. heeft Kiwanis Heerlen met een digitale muzieklezing van Kiwanis Heerlen-lid Ron Waumans een perfecte invulling gegeven van weer een lockdown-avondklok-avond in 2021.
Ron gaf een interessante en inhoudelijk goede muzieklezing over De bakermat van de moderne muziek: het Zuiden van de USA. Met ruim 60 enthousiastelingen keken wij thuis met de benen op de bank en een wijntje in de hand via de laptop naar het zoomwebinar waarin Ron ons op een bijzondere wijze liet kennismaken met de muziekstijlen jazz, blues, rock ’n roll, soul, country en rhythm & blues. Via de vroege geschiedenis van de USA en de maatschappelijke ontwikkelingen in het zuiden van Amerika vertelde Ron hoe de verschillende bevolkingsgroepen hun muziek naar Amerika brachten en hoe die muzieksoorten onze huidige muziek beïnvloeden. Het was een 2 uur durende eyeopener zoals de reactie van een deelnemer weergeeft:
‘Het was indrukwekkend hoe je vorm (opbouw van je presentatie) en inhoud (de muzieknummers die het verhaal ondersteunden) hebt weergegeven. Het was niet alleen opfrissen of verfrissend. Er waren ook muziekstukken waarvan de melodie bekend voorkwam maar de diepere betekenis ons was ontgaan. Jouw uitleg was een verrijking waardoor we nu op een andere wijze naar de muziek luisteren.’

Met deze digitale muzieklezing hebben wij het goede doel Het Vergeten Kind met ruim
E 1.200,= weten te sponsoren.

Een bijzondere ‘eenmansprestatie’, met dank aan Ron!

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.