Nog 17.000 km voor de wielen

Nog 17.000 km voor de wielen

Hij is nu bijna vier dagen onderweg en heeft inmiddels zo'n 300 km afgelegd. Dat lijkt best wel wat, maar is bijna niets, want Bert van der Kroft heeft een fietstocht van ruim 17.000 km voor de wielen.
Van der Kroft (62) vertrok zaterdagochtend 5 april vanaf de Markt in Valkenswaard voor de mega-reis. Elke vier weken hoopt hij gemiddeld 1800 km af te leggen om volgend jaar februari aan te komen in het zuiden van Thailand. Dan heeft hij 17 landen doorkruist. Van der Kroft is medio juni overigens nog even terug in Nederland. Dan heeft hij Europa verlaten en laat hij even zijn fiets achter bij een vestiging van Kiwanis/UNICEF in Turkije om bij de negentigste verjaardag van zijn moeder en de geboorte van zijn tweede kleinkind te kunnen zijn. Met zijn fietstocht hoopt Bert van der Kroft geld in te zamelen voor twee goede doelen; Futere Kids in Ghana en Stop Tetanus van Kiwanis/UNICEF. De laatste heeft zich bij het project ten doel gesteld om in vier jaar wereldwijd 100 miljoen euro op te halen; Nederland levert daarvan 1 miljoen als streefbedrag. Uit handen van Henny Beuving, Gouverneur van het Kiwanis District Nederland, kreeg Van der Kroft zaterdag voor zijn vertrek een cheque uitgereikt van 510 euro. Van der Kroft zegt zelf geen zicht te hebben op wat 'vijf miljoen trappen naar Thailand' aan sponsoring zal opbrengen. De sponsoring loopt via de penningmeester van Kiwanis/UNICEF.
Tijdens de reis schrijft Bert van der Kroft elke maand over zijn reis in Mijn ED. Hij is te volgen via bert.kroft.nl/benfietsen. Daar is alle actuele informatie te vinden over zijn route.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.