Het team van Het Vergeten Kind

Het team van Het Vergeten Kind

Roept op om mee te helpen Harten te plaatsen!

        

Beste Kiwanis leden,


In deze bijzondere periode van corona kan iedereen zich wel iets voorstellen bij een isolement. Voor 80.000 kinderen in Nederland is dit structureel de dagelijkse praktijk. Zij groeien op in gezinnen waar altijd sprake is van een sociaal isolement. Buiten het gezin is er vaak niemand die zich echt om deze kinderen bekommert. Geen buurman of buurvrouw, familielid, leraar of sportcoach die hen opvangt en waarbij ze écht terecht kunnen. Dit gemis aan positieve aandacht en steun heeft een negatieve invloed op hun ontwikkeling. Ze hebben minder zelfvertrouwen en meer last van depressie en angst.

Daarom slaan wij dit jaar tijdens de Week van Het Vergeten Kind alarm over de situatie van deze kinderen. In onze campagneperiode, van 25 januari tot en met 12 februari, roepen we jullie op om een HART te maken op HART VAN KIWANIS. 

Hiermee willen we een beweging starten om het sociale isolement van vergeten kinderen te doorbreken. Hoe meer Harten we verzamelen, hoe krachtiger ons signaal richting gemeenten, scholen en jeugdzorg! 

Help je mee Harten verzamelen?
Jij kunt ons helpen door onze actie in je netwerk te delen. Dit is wat je kunt doen:

-Ga naar website Het Vergeten Kind

-Deel de socialmediaposts die wij op Facebook plaatsen;
-Of maak gebruik van onze digitale toolkit met online materialen om zelf iets te plaatsen op de website, social media of om een nieuwsbrief te maken

Gesterkt door alle Hartensteun gaat Het Vergeten Kind gemeenten, scholen en jeugdzorg aansporen om het isolement van vergeten kinderen te doorbreken. Zodat zij zich gezien en gesteund voelen en de aandacht krijgen die ze nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen.

Een financiële bijdrage is en blijft vanzelfsprekend ook van groot belang. Hiermee kunnen wij onze op maat gemaakte programma’s die het sociaal isolement van kwetsbare kinderen doorbreken blijven uitvoeren. Via onderstaande knop kun je heel eenvoudig een bijdrage leveren.  

HELP KINDEREN IN SOCIAAL ISOLEMENT 

Alvast heel veel dank voor je hulp!  

HARTelijke groet,

Tjiska en Jeroen

Foto: dit zijn geen jeugdfoto's van Tjiska en Jeroen!

         /imagecache/lg/uploads/2021/01/vergetenkind-2-kinderen-1.jpg

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.