Oproep voor projecten

Oproep voor projecten

Aan: Clubbestuurders Kiwanis Nederland

Van: Algemeen Bestuur

Dieren, 18 december 2018

Beste mensen,

Graag brengen wij de door ons ontvangen oproep voor het indienen van een betekenisvol project onder jullie aandacht. Tijdens het congres in Las Vegas 2018 heeft de 50 jarige Kiwanis Club Rotterdam voor haar Hebi project (couveuses voor landen met een laag ontwikkelingsniveau) een award mogen ontvangen. Project behoorde tot de 10 beste projecten.

Wij roepen clubs op om projecten hiervoor in te dienen en deze voor 15 februari 2019 toe te zenden aan het Kiwanis bestuur, secretaris@kiwanis.nl

Lees vooraf de voorwaarden.

Met vriendelijke groet,

Namens bestuur Kiwanis International District Nederland

Ap Lammers, secretaris


Beste districtleiders,


De wedstrijd voor het meest betekenisvolle project van 2019 is gestart! We hopen dat ook uw district het meest betekenisvolle project binnen uw district indient om mee te doen aan de wedstrijd, waarvan de winnaars bekend zullen worden gemaakt tijdens het Kiwanis International-congres in het Walt Disney World® Resort in Florida. De uiterste inzend datum is 4 maart 2019 om 23.00 uur CET.

Alle districten die mee willen doen met de wedstrijd dienen, net als in de voorgaande jaren, een eigen selectieprocedure te houden om te bepalen welk project ze willen voordragen. Nieuw dit jaar is dat alle districtsecretarissen van Kiwanis International een toegangscode ontvangen voor het online inzendingsformulier. Dit voorkomt meerdere inzendingen door één district. U kunt de veelgestelde vragen over het online inzendingsformulier bekijken.

Informatie over wat betekenisvolle projecten nu precies zijn en aan welke criteria ze moeten voldoen, is eveneens online te vinden. In essentie is een betekenisvol project een terugkerend levendig bewijs van het effect dat een Kiwanisclub binnen zijn gemeenschap heeft. Het kan van alles zijn, van het bouwen van een speeltuin, zwerfafval opruimen in het park tot het organiseren van festivals en geldinzamelingsacties. En mocht uw district in het verleden een project hebben voorgedragen zonder resultaat, overweeg dan om het opnieuw in te dienen voor de wedstrijd van 2019.

Hier volgen enkele voorbeelden van eerdere winnaars: Down Syndrome Foundation-National Centre in Kuala Lumpur in het Maleisische district; de Kiwanis Special Games georganiseerd door de Kiwanisclub van Los Altos in het Californië-Nevada-Hawaiï district en een boekproject gesponsord door de Kiwanisclub van Varese in het Italië-San Marino district. Alle finalisten en winnaars van de wedstrijden in 2017 en 2018 zijn online te vinden. De wedstrijd biedt Kiwanis (en de clubs en districten) een kans om een project dat een verschil maakt in de gemeenschap in de schijnwerpers te zetten en tegelijkertijd andere clubs te inspireren en ideeën aan te dragen.

Hier volgt een overzicht van het aanmeldproces voor de wedstrijd:

  • Alle inzendingen moeten uiterlijk vóór maandag 4 maart 2019 om 23.00 uur CET binnen zijn. Alle inzendingen die later binnenkomen, worden buiten beschouwing gelaten.
  • Het Kiwanis International Committee on Public Relations, Image & Marketing zal tien finalisten selecteren. Deze finalisten worden nog voor de sluiting van de vroegboeking voor het Kiwanis-congres bekendgemaakt, zodat iedere finalist de kans krijgt om het Kiwanis International-congres bij te wonen tegen gereduceerd tarief. Alle top 10 finalisten ontvangen een certificaat.
  • De drie winnaars (goud, zilver, brons) worden vervolgens door de commissie en drie extra juryleden (die de partners van Kiwanis International vertegenwoordigen) uitgekozen. De winnaars van het goud, zilver en brons worden bekendgemaakt tijdens een lunch op 27 juli op het congres en tijdens de sluitingsceremonie van het Kiwanis International-congres op zaterdag 29 juli. De winnaars van het goud, zilver en brons ontvangen een plakkaat.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.