Organisatie Paleizen Wandeltocht 2016 op weg!

Organisatie Paleizen Wandeltocht 2016 op weg!

De Paleizenwandeltocht 2016 heeft veel in zijn mars:

  • Wandel 15, 25 of 35 km door de mooiste landschappen

  • Bezoek Paleis Soestdijk

  • Geniet van de prachtige paleistuinen Soestdijk

  • Bezichtig Kasteel Groeneveld en geniet van het culinair arrangement in de Brasserie

  • Uniek: 25 en 35 km wandelaars zien kasteel “De Wolfsdreuvik” van dichtbij

  • U wandelt langs kasteel Drakensteyn (25 en 35 km)

  • U maakt een kansarm kind blij

De serviceclub Kiwanis Hilversum-Baarn organiseert op zaterdag 4 juni 2016 een unieke wandeltocht: de Paleizenwandeltocht. Deze voert u door prachtig en afwisselend boslandschap, langs kasteel Groeneveld en - heel bijzonder – vanaf 09.00 tot 12.00 uur door de Koninklijke tuinen van paleis Soestdijk. Op de langere tochten van 25 en 35 km ziet u de kastelen Drakensteyn en De Wolfsdreuvik. De wandelaar treedt letterlijk in de voetsporen van de Koninklijke familie; een echte Paleizenwandeltocht!

Dit jaar is het bovendien mogelijk een aantal interessante locaties en tentoonstellingen op de wandelroutes nader te verkennen:

  • Kasteel Groeneveld is opengesteld voor bezichtiging. Op de wandeldag kunt u bovendien verschillende tentoonstellingen bezoeken. Op vertoon van uw Kiwanis wandelkaart ontvangt u € 2,- korting op de entreeprijs van 5 euro. Zie voor aanvullende informatie de website: http://www.kasteelgroeneveld.nl/ .

  • Het nabij gelegen Grand Café Groeneveld biedt tevens een aantrekkelijk culinair arrangement aan voor deze wandelgelegenheid. Zie hiervoor de website: http://www.grandcafegroeneveld.com/ .

  • De langere wandelroutes van 25 en 35 km voeren ook over het landgoed Smithuyserbos. Uniek is dat ditmaal het daarop gelegen bijzondere kasteelachtige bouwwerk ‘De Wolfsdreuvik’ van dichtbij kan worden bekeken. Zie voor nadere informatie over de doelstellingen en activiteiten van de gelijknamige stichting de interessante website: http://smithuyserbos.nl/ .

U helpt een kind!

De opbrengsten komen dit jaar ten goede aan Stichting Leergeld ter ondersteuning van gezinnen waarin te weinig geld beschikbaar is voor leermiddelen en activiteiten voor de kinderen. Stichting Leergeld voorkomt daarmee dat deze kinderen aan de zijlijn moeten blijven staan.

Praktische zaken

De tocht wordt georganiseerd onder auspiciën van de Sticht Gooise Wandelsport Bond.

Het traject bestaat voor een groot deel uit onverharde, maar goed begaanbare wegen en paden. Alle routes zijn geschikt voor Nordic walking. Op verschillende plaatsen is een stempelpost. Onderweg is er gelegenheid iets te eten en te drinken, al dan niet op een terras.

Viervoeters mogen mee, mits op aangegeven gedeeltes aangelijnd. Helaas is het niet toegestaan met uw honden door de tuinen van paleis Soestdijk te wandelen. Baas en viervoeter lopen buiten de hekken langs.

Dit jaar kan – op verzoek van vele wandelaars - aanvullend de afstand 35 km gewandeld worden. Dit betreft een extra traject van 10 km op de 25 km wandeling. Dit extra traject is niet met pijlen uitgezet, maar er is wel een aanvullende beschrijving beschikbaar.

Datum: Zaterdag 4 juni 2016
Startlocatie: Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn
Starttijd: 08.00-11.00 uur. De finish sluit om 16.30 uur.
Inschrijfgeld: € 7,50, volledig ten bate van Stichting Leergeld. Contant te betalen (of digitaal o.b.v. nadere informatie)

Parkeren: Parkeerterrein Kasteel Groeneveld
Afstanden: 15 km en 25 km met pijlen gerouteerd, 35 km met extra routebeschrijving.

Bereikbaar: met openbaar vervoer vanaf NS (bus)station Baarn. Vervolgens met bus 73, richting Eemnes, uitstappen bushalte Drakenburgerweg. Vanaf de bushalte gezien ligt het kasteel aan de andere kant van de rotonde.Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.