Paleizenwandeltocht 2015 in aantocht!

Paleizenwandeltocht 2015 in aantocht!

De serviceclub Kiwanis Hilversum-Baarn organiseert op zaterdag 6 juni 2015 een unieke wandeltocht: “The Royal Walk” ofwel Paleizenwandeltocht. Deze voert u door prachtig en afwisselend boslandschap en - heel bijzonder - door de tuinen van paleis Soestdijk. Deze wandeltocht leidt u door de Koninklijke tuinen, en langs bijvoorbeeld kasteel Drakensteyn en kasteel Groeneveld. De wandelaar treedt letterlijk in de voetsporen van de Koninklijke familie!; een echte Paleizenwandeltocht!

Organisatie en doel

De tocht wordt onder auspiciën van de Stichting Gooise Wandelsport Bond georganiseerd. De opbrengsten van de diverse Kiwanis-activiteiten komen ondermeer ten goede aan het door Kiwanis International, samen met UNICEF, georganiseerde wereldwijde project “STOP TETANUS”. Maar ook regionaal aan bijvoorbeeld Stichting Leergeld ter ondersteuning van gezinnen waarin te weinig geld beschikbaar is voor leermiddelen voor de kinderen.

Praktische Zaken

Het traject bestaat voor een groot deel uit onverharde, maar goed begaanbare wegen en paden. Beide routes zijn geschikt voor Nordic walking. Op verschillende plaatsen is een stempelpost. Onderweg is er gelegenheid iets te eten en te drinken, al dan niet op een terras. Viervoeters mogen mee, mits op aangegeven gedeeltes aangelijnd. Helaas is het niet toegestaan met uw honden door de tuinen van paleis Soestdijk te wandelen. Baas en viervoeter lopen buiten de hekken langs.

Datum: Zaterdag 6 juni 2015
Startlokatie: Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn
Parkeren: Parkeerterrein Kasteel Groeneveld
Afstanden: 15 km en 25 km

Starttijd: 08.30-11.00 uur (de startlokatie sluit om 16.30 uur)
Inschrijfgeld: € 7,50 contant te betalen (of digitaal o.b.v. nadere informatie)

Bereikbaar met openbaar vervoer vanaf NS (bus)station Baarn. Vervolgens met bus 73, richting Eemnes, uitstappen bushalte Drakenburgerweg. Vanaf de bushalte gezien ligt het kasteel aan de andere kant van de rotonde.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.