Paleizenwandeltocht Resultaat

Paleizenwandeltocht Resultaat

Kiwanis Paleizenwandeltocht succesvol

Kiwanis Hilversum-Baarn organiseerde op zaterdag 1 juni 2013 een wandeltocht langs de paleizen in ’t Gooi. Hoogtepunt was voor veel deelnemers dat ze via de hoofdingang door de paleistuin van Soestdijk mochten gaan. In totaal deden 467 mensen mee en brachten hiermee een netto opbrengst van ruim 3000 euro op, welke ten goede komt aan het internationale project “Stop Tetanus”.

De start was mogelijk van Hoeve Ravenstein bij kasteel Groenveld. Daar werden de deelnemers ontvangen vanaf 08.30 uur. De eerste wandelaars stonden al om 08.10 klaar om te starten! Tot 11.00 uur kregen de deelnemers de startstempels voor de routes van 15 en 25km. Na het middaguur arriveerden de eersten weer terug terwijl iets voor 17.00 uur de laatste wandelaars hun finish-stempel haalden.

De wandeling werd georganiseerd onder auspiciën van de Wandelbond, waardoor de deelnemers uit het hele land naar Baarn trokken om het evenement mee te maken. Onder de deelnemers waren ook verschillende mensen uit het buitenland, met name België, die van de gelegenheid gebruik wilden maken door de paleistuinen van Soestdijk te lopen. Velen trokken daar extra tijd voor uit.

Halverwege de ochtend kwam ook de burgemeester Mark Röell van de gemeente Baarn zich op de hoogte stellen van het evenement en de achtergrond ervan.

Het project Stop Tetanus is internationaal gevoerd binnen Kiwanis in samenwerking met Unicef en wil jonge moeders en kinderen preventief inenten tegen tetanus. Dat voorkomt bij de kinderen een pijnlijke en vaak dodelijke ziekte. Meer informatie is te vinden op de website www.stoptetanus.nl.

Kiwanis Hilversum-Baarn zet zich op lokaal niveau in voor kinderen uit de wereld, maar ook in de regio. Voor de fundraising organiseren de leden met regelmaat activiteiten als deze Paleizenwandeltocht, en bijvoorbeeld wijnproeverijen. Meer informatie: http://kiwanis.nl/hilversum-baarn

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.