Pop en Kunst bij Kiwanis Woerden

Pop en Kunst bij Kiwanis Woerden

Kunstenaars, Kiwanis en Unicef strijden samen tegen Tetanus!

Help mee om minimaal 1000 moeders en hun ongeboren kinderen te beschermen tegen deze verschrikkelijke ziekte, Tetanus. Elke 9 minuten sterft ergens ter wereld een baby aan Tetanus. Dat zijn bijna 60.000 baby's per jaar. Ook veel moeders overleven de ziekte niet.

Kiwanis en Unicef

... voeren over de hele wereld campagne tegen tetanus. Ons doel: de komende 3 jaar 61 miljoen moeders en baby's inenten. Er is behoefte aan vaccins, injectienaalden, veilige opslag en transportmethoden, duizenden goed opgeleide medewerkers en nog veel meer. Om ons wereldwijde doel samen te bereiken is 80,5 miljoen Euro nodig. Voor slechts 1,32 Euro zijn een moeder en een ongeboren kind beschermd.

Poppenproject Kiwanis Nederland

De Kiwanispop is een pop van ongeveer 40 cm groot, gemaakt uit katoen gevuld met polyester. De poppen worden geschonken door Kiwanisclubs aan ziekenhuizen waar kinderen voor operaties worden opgenomen. Artsen, medisch pedagogen of verplegers geven de pop aan de kinderen om uit te leggen wat er gaat gebeuren.

Samen strijden

Kiwanis Woerden 't Groene Hart wil de Kiwanispop inzetten ten behoeve van het wereldwijde Stop Tetanusproject. Doel is om samen met kunstenaars uit Woerden en omstreken 50 Kiwanispoppen om te toveren tot kunstobjecten.

Pop-en-Kunst veiling

Na een expositie bij Galerie Van Slagmaat te Woerden op 26 en 27 september 2014 , worden de poppen bij opbod geveild op zaterdag 27 september 2014 tussen 17.00 en 19.00 uur. Bij een minimum-opbrengst van 25 Euro per pop, zijn 1000 moeders en hun ongeboren kind beschermd.
Voor een optimale zichtbaarheid en maximale opbrengst zal een uitgebreide publiciteitscampagne gevoerd worden.

Bent u één van de kunstenaars die belangeloos aan dit mooie project gaat meewerken, laat dit dan weten aan Mariëtte van Slagmaat of aan Kiwanis Woerden 't Groene Hart:

email-adressen: info@galerievanslagmaat.nl en poppen@kiwaniswoerden.nl

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.