Presentatie ‘Brandwonden en dan’ ?

Presentatie ‘Brandwonden en dan’ ?

‘Brandwonden en dan’ is de titel van een boek opgesteld door Mevrouw Rosalie van Rijn- Rozeman. Op 1 februari jl. vond de presentatie plaats in Beverwijk onder een grote belangstelling.

Rosalie van Rijn heeft gedurende 20 jaar als coördinator van het Kiwanishuis gefungeerd. Zij heeft in die positie veel moeilijke situaties meegemaakt, maar ook het nodige aan troost en hulp kunnen bieden. Veel waardering voor haar is op zijn plaats.

Haar functie in het Kiwanishuis heeft zij per 1 februari beëindigd. Zij heeft haar jarenlange ervaring en kennis aan brandwonden slachtoffers weten vast te leggen op een bijzonder leesbare wijze. Het boek is met name bedoeld voor slachtoffers en betrokkenen, zoals op de omslag vermeld, maar zal ook worden opgenomen als leerboek voor verpleegkundigen.

Zeker voor Kiwanis leden heeft het boek betekenis dank zij de schat aan gegevens en de boeiende wijze waarop situaties beschreven zijn. Het Kiwanishuis Beverwijk komt verschillende malen in beeld. Daar worden immers ouders van kinderen met brandwonden opgevangen.

Het boek met een voorwoord van Prof. Dr. Kreis, chirurg en emeritus hoogleraar Brandwondenzorg is online te bestellen via www.verpleegkundigeboeken.nl (€ 20,-)
Het aardige is dat de opbrengst van het boek via Interplast ten goede komt aan het Brandwondencentrum in Kampala, Oeganda.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.