Red een baby per dag

Red een baby per dag

Met slechts US$1,80 redt of beschermt u een moeder en haar toekomstige baby’s tegen tetanus bij moeders en pasgeboren baby’s. Met uw donatie aan het Stop Tetanus-project draagt u elke dag uw steentje bij gedurende één of zelfs twee jaar.

Waarom is het zo belangrijk?

De dochter van Maricel Busalin was vijf dagen oud toen ze niet meer wilde eten en blauw begon aan te lopen. Maricel bracht de baby met spoed naar het ziekenhuis vanuit haar dorp in de Filipijnen. De diagnose: neonatale tetanus. Maricel was niet ingeënt. Tijdens de thuisbevalling was de baby geïnfecteerd geraakt door sporen van tetanus die zich overal in de grond bevinden. De ziekte veroorzaakte afschuwelijke stuiptrekkingen en pijn en een extreme gevoeligheid voor licht, geluid en fysiek contact. Maricel kon slechts lijdzaam toezien hoe haar dochter overleed.

Elke 11 minuten sterft er een baby aan de gevolgen van tetanus. Maar die sterfgevallen en die pijn kunnen voorkomen worden. Wat als u elke ochtend wakker zou worden met de wetenschap dat u een baby zoals die van Maricel heeft gered?
Sinds 1999 is in 35 landen tetanus bij moeders en pasgeboren baby’s uitgebannen (alleen al sinds 2010 in 15 landen). De Kiwanis organisatie maakt het verschil. De successen nemen toe en ook de kans om deze pijnlijke en dodelijke ziekte voor altijd uit te bannen.
De Kiwanis organisatie staat op het punt geschiedenis te schrijven. Wees hier onderdeel van. Doe de belofte om elke dag levens te redden.

Drie eenvoudige stappen

Het Stop Tetanus-project geeft elke Kiwanian de kans om met slechts US$1,80 een held te worden. Het is heel eenvoudig:
1. Kies of u gedurende 1 of 2 jaar één baby per dag wilt redden.
2. Doe een donatie.
3. Moedig anderen aan om hetzelfde te doen.

Feiten over onze strijd

• Elke 11 minuten overlijdt er 1 baby aan tetanus.?
• Ongeveer 134 pasgeboren baby’s overlijden per dag aan tetanus.
• Ongeveer 49.000 pasgeboren baby’s overlijden elk jaar aan tetanus.
• Tussen 2010 en 2013 is het aantal sterfgevallen als gevolg van tetanus gedaald met 15% (van 58.000 in 2010 naar 49.000 in 2013).
• Sinds 1999 is tetanus bij moeders en pasgeboren baby’s in 35 landen uitgebannen, waaronder in 15 landen in de afgelopen vier jaar.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.