Slimste Straten Quiz groot succes

Slimste Straten Quiz groot succes

Kerkweg in Leersum de ‘Slimste Straat Utrechtse Heuvelrug 2012’
Zaterdag 27 oktober hing er een zinderende sfeer in de Bergse Bossen in Driebergen. Dertig straten uit de gemeente gingen de strijd aan om de eer van ‘slimste straat 2012’. De Kiwanisclub Utrechtse Heuvelrug (www.kiwanis.nl/utrechtseheuvelrug) organiseerde deze Quiz om geld in te zamelen voor ‘Stop Tetanus’. Dat is gelukt, de totaalopbrengst was € 3.000.

Verscheidenheid aan vragen
Dertig teams streden tegen elkaar in acht rondes van acht vragen. De vragen gingen over muziek, geschiedenis, geografie, biologie, sport en natuurlijk de Utrechtse Heuvelrug. Er was een muziekronde die als thema straten had (met o.a. nummers van ‘The Streets of Philadelphia’ en ‘Sjakie van de Hoek’). En een fotoronde, hier werden foto’s getoond van monumenten uit de regio, maar welk monument is het? En verder was er een enorme differentiatie aan vragen. Van het aantal keren dat Griekenland failliet ging tot de namen van vliegvelden groter dan Schiphol.

Voor jong en oud
Dat een dergelijke quiz met toch best lastige vragen niet alleen voor volwassenen is, bewees Sweder. Hij was met zijn 12 jaar de jongste deelnemer. En toch won Sweder maar liefst drie tussenvragen. Zo sleepte hij voor zijn team een culinair kaaspakket van Kaas & Zo, een vleespakket van slagerij Marlet en een Hartig pakket van Hartig in de wacht. Hilariteit ten top in de zaal toen Sweder bij benadering wist hoeveel kilo drugs er onlangs in beslag is genomen.

En de winnaar is…… de Kerkweg uit Leersum
Uiteindelijk werd de Warande uit Driebergen derde. De Kerklaan en de Vijverlaan stonden met 54 punten beiden op nummer 1. Daar moest een ex aequo vraag aan te pas komen. De vraag luidde: “Naast de smaken zoet, zout, zuur en bitter bestaat er nog een smaak, welke is dat?” Het winnende team wist het goede antwoord te noemen: Umami. En daarmee werd de winnaar van de Slimste Straten Quiz 2012 de Kerkweg uit Leersum.

Groot succes
De quizmaster van de avond, Harry Piekema (tevens voorzitter van de Kiwanis Utrechtse Heuvelrug), is zeer tevreden over deze avond. “Niet alleen is er een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel, de sfeer was geweldig, straten waren gezellig uit met elkaar en inwoners leerden elkaar zo beter kennen. Precies wat we met deze avond voor ogen hadden. We gaan dit zeker herhalen.”

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.