Sponsordiner Kiwanis Almere brengt € 26.575 euro op voor kindertuin

Sponsordiner Kiwanis Almere brengt € 26.575 euro op voor kindertuin

Het door de Kiwanis Club Almere georganiseerde sponsordiner in het nieuwe Van der Valk Hotel Almere heeft op 11 februari 2011 maar liefst € 26.575,= opgeleverd. Met deze opbrengst kan door Jeltje Schraverus, voorzitter raad van bestuur van het Flevoziekenhuis, het startsein worden gegeven voor de aanleg van de kindertuin.

Pedagogisch medewerker Christine de Ruigh, drijvende kracht achter de kindertuin, krijgt de cheque overhandigd uit handen van Jan van der Pijl, president Kiwanis Club Almere.

Zo’n 170 bezoekers vooral afkomstig uit het bedrijfsleven en de zorg, waren aanwezig in het van der Valk hotel Almere. Almeerse bedrijven en instellingen hadden zitplaatsen “gekocht” en waren verder actief bij het bieden op uiteenlopende veilingstukken. De avond werd muzikaal opgeluisterd door Pazjanka Orkestra.

In twee veilingronden wist veilingmeester J.W. van den Berg de totale opbrengst van de avond naar € 26.575,= te brengen. De kindertuin is een voor zieke kinderen belangrijke voorziening die niet uit de reguliere zorgbudgetten kan worden opgebracht. De aanleg van de kindertuin kost in totaal 60 duizend euro. Met eerdere projecten werd al 40 duizend euro bijeen gebracht.

Bestuursvoorzitter Jeltje Schraverus was blij dat ze na deze avond het startsein kan geven voor de aanleg van de kindertuin. “Onze droom wordt nu echt verwezenlijkt om in ons ziekenhuis een tuin te maken waar onze patiëntjes naar hartelust kunnen spelen”.

Bron: www.gezondheidskrant.nl

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.