Kinderlevens redden na ongeval

Hulp gevraagd

Wil jij als club helpen bij een onderzoek naar een grotere overlevingskans bij kinderen?

Michiel Vaneker, anesthesioloog bij het Radboudumc in Nijmegen en Trauma arts van het Mobiel Medisch Team (MMT) van de Traumahelikopter vraagt Kiwanis om hulp. Sommigen kennen Michiel van het Kiwanis Academy bezoek op luchtmachtbasis Volkel, waar hij een inspirerende lezing gaf over de dagelijkse praktijk van het MMT. 

/imagecache/original/uploads/2024/04/5d683cd1-a2a2-4871-9c62-9ea0bac79e23-2.png

Doodsoorzaak nummer 1 in Nederland bij kinderen is het alsnog overlijden na een ernstig ongeval, omdat hun immuunsysteem acuut verzwakt raakt vanwege het trauma.

Het UMC Radboud wil de PETiTe studie starten, waarbij men onderzoek doet naar gerichte medicatie voor kinderen (het zijn namelijk geen kleine volwassenen). Deze medicatie kan toegediend worden op de ongevalsplaats, wat de kans op overlijden of levenslang gehandicapt zijn, significant doet afnemen. De farmaceutische industrie is niet geïnteresseerd, aangezien het aantal(!) patiënten, lees kinderen te klein is. Daarom vraagt Michiel ons om hulp, omdat Kiwanis de enige serviceorganisatie is, die kinderen centraal stelt.

De personele kosten die samengaan met dit onderzoek worden door het Radboudumc gedragen. Daar is Michiel erg blij mee. Hij is daarom alleen zoek op hulp in de financiering van de onderzoeksmaterialen. De studie verwacht ongeveer € 50.000 nodig te hebben.

Kiwanis zal in alle Radboudumc communicatie vermeld worden als hoofdsponsor van deze zo noodzakelijke kinder-studie. Uiteraard houdt Michiel ons op de hoogte van de voortgang.

Elk kind kan plots patiënt worden!

Jullie hulp als Kiwanis is van levensbelang. We hebben binnen Kiwanis Nederland artsen, helikopterpiloten die het bovenstaande meer dan graag toelichten, ondersteunen!

Wil jij als club bijdragen aan deze levensreddende studie? Het voorkomen dat vele kinderen ieder jaar onnodig overlijden? Iedere bijdrage is meer dan welkom?

Neem contact op ook bij vragen, ideeën, met Lindy Ward via 06 53 59 30 22 of pr@kiwanis.nl.

We willen je ook ondersteunen in de communicatie, mocht je hier een fundraiseproject aan willen verbinden.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.